Οι καλοκαιρινές διακοπές για κάποιους έχουν φτάσει στο τέλος τους ενώ για τους πιο τυχερούς βρίσκονται στο peak τους. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, σίγουρα δεν θέλετε να αμελήσετε το καλοκαιρινό μαύρισμα που με τόσο κόπο αποκτήσατε. Με λίγη επιπλέον φροντίδα, υπάρχουν κάποιοι εύκολοι τρόποι για να διατηρήσετε την καλοκαιρινή σας λάμψη και μετά τις διακοπές, όσο το δυνατό περισσότερο!

1| Ενυδάτωση

Ενυδάτωση, ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση. Το μυστικό για να «κλειδώσουμε» το καλοκαιρινό μας μαύρισμα είναι η βαθιά και συνεχής ενυδάτωση της επιδερμίδας. Χρησιμοποιήστε προϊόντα σώματος, τα οποία προσφέρουν πλούσια και βαθιά ενυδάτωση, όπως body butters, dry oils κλπ. Προτιμήστε ενυδατικά προϊόντα με αλόη βέρα, η οποία χαρίζει εκτός από βαθιά ενυδάτωση και αναζωογόνηση. Προσωπικά, μετά το καθημερινό μου ντους, συνεχίζω να χρησιμοποιώ την κρέμα για μετά τον ήλιο – ακόμη και αν έχω γυρίσει στην πόλη. Το αγαπημένο μου είναι το After Sun Piz Buin σπρέι με υαλουρονικό οξύ, το οποίο απλώνω κάθε φορά μετά το ντους.

2| Απολέπιση

Μόλις επιστρέψετε από τις διακοπές, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι μια καλή απολέπιση σώματος, προκειμένου να απομακρύνετε να νεκρά κύτταρα. Φροντίστε να την επαναλαμβάνετε μια φορά την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα. Με αυτό τον τρόπο η επιδερμίδα σας θα μπορέσει να απορροφήσει βαθιά τα πλούσια ενυδατικά προϊόντα, για τα οποία μιλήσαμε παραπάνω.

3| Χλιαρά ντους

Το καυτό ντους δεν αντέχετε (ακόμα) ούτως ή άλλως, όμως όπως και να έχει, το καυτό νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα. Χαρίστε στον εαυτό σας χλιαρά ντους για να “κλειδώσετε” το μαύρισμά σας.

4| Νερό

Νερό, νερό, πολύ νερό. Όχι μόνο γιατί μας κάνει καλό και μας αδυνατίζει αλλά επειδή το δέρμα μας πρέπει να ενυδατώνετε συνεχώς, και από μέσα. Φροντίστε λοιπόν να καταναλώνετε πολύ νερό στη διάρκεια της ημέρας. Μάλιστα, καθώς οι θερμοκρασίες εξακολουθούν να βρίσκονται στα ύψη, είναι καλό να έχετε πάντα μαζί σας ένα ενυδατικό σπρέι νερού όπως το  La Roche-Posay Eau Thermale και να το χρησιμοποιείτε όποτε αισθάνεστε την επιδερμίδα σας να «τραβάει».

5| Φορέστε λευκά

Δοκιμασμένο κόλπο, το οποίο δίνει την ψευδαίσθηση μαυρισμένου δέρματος. Όποιος και αν είναι ο βαθμός μαυρίσματός σας, φορέστε λευκά ή παλ χρώματα για “σίγουρα” αποτελέσματα.

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment