Κάνοντας την κλασική ανοιξιάτικη “γενική καθαριότητα” έπεσα πάνω σε ένα απόκομμα από τουριστικό οδηγό της Σαντορίνης (προ 20ετίας) που είχε ξεμείνει σε ένα κουτί από παλιά. Απόκομμα – θησαυρός, καθώς ήταν η συνταγή για τους διάσημους ντοματοκεφτέδες της Κυρά Κατίνας, της γνωστής ταβέρνας στο Αμμούδι Σαντορίνης. Ευκαιρία λοιπόν να την μοιραστώ εδώ καθώς είμαι σίγουρη ότι αυτούς τους Σαντορινιούς Ντοματοκεφτέδες θα τους λατρέψετε!
Σαντορινιοί Ντοματοκεφτέδες
Υλικά
- 3 μεγάλες ντομάτες, ώριμες
- 1 κρεμμύδι
- αλεύρι ΓΟΧ
- ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο
- 1 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος
- λάδι για τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 30-60 λεπτά για να βγούν τα νερά τους. Καλύτερα θα ήταν να μην τις στύψουμε.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτά κομματάκια.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και όσο αλεύρι πάρει, ώστε να έχουμε έναν σφικτό χυλό. Η ποσότητα του αλευριού εξαρτάται από το πόσο ζουμερές είναι οι ντομάτες, περίπου 2-3 φλ. Εάν το επιτρέπει ο χρόνος, είναι καλύτερο να αφήσουμε το μείγμα να “ξεκουραστεί” για 4-5 ώρες.
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε τους Σαντορινιούς Ντοματοκεφ΄τέδες ζεστούς με στραγγιστό γιαούρτι πασπαλισμένο με γλυκιά πάπρικα.
Καλή απόλαυση!