Για τους περισσότερους οι καλοκαιρινές διακοπές έχουν ήδη τελειώσει. Δεν λέω, όλο και κάποια βολτίτσα θα κάνουμε σε καμιά κοντινή παραλία αλλά όπως και να έχει … οι διακοπές τελείωσαν για φέτος. Καθώς λοιπόν μαζεύουμε τα κομμάτια μας και προσπαθούμε να επιστρέψουμε ομαλά στην πραγματικότητα και στη δουλειά μας (ενήλικες είμαστε!), ανάμεσα στα άλλα πρέπει να αντιμετωπίσουμε εγκαίρως την επανόρθωση των μαλλιών. Μπορεί να είμασταν προσεκτικές, να χρησιμοποιήσαμε αντιηλιακό μαλλιών (σωτήριο!) ή ακόμα και μάσκα μαλλιών αλλά κάτι οι ατελείωτες ώρες στην παραλία, κάτι το καλοκαιρινό αεράκι, κάτι οι ανοιχτές ανταύγιες που κάναμε για το καλοκαίρι, καταλήξαμε με άτονα, ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Μην πανικοβάλεστε! Εϊναι κάτι που διορθώνετε. Δείτε μερικές συμβουλές για σωστή επανόρθωση μαλλιών μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

1| Ενυδάτωση

Ο ήλιος και η θάλασσα καταστρεύουν την σύνθεση των μαλλιών αφηνοντάς τα ξηρά με αποτέλεσμα αυτά να σπάνε. Μικρό το κακό, χρησιμοποιήστε μια μάσκα μαλλιών πλούσια σε ενυδατικά συστατικά και βιταμίνες για να επαναφέρετε την απαιτούμενη υγρασία στα μαλλιά σας.

2| Κούρεμα

Μετά από μια περίοδο όπου το καθημερινό σας χτένισμα ήταν ο πρόχειρος κότσος ή τα σπαστά μαλλιά (beach waves), ήρθε η ώρα για ολική επανόρθωση. Όπως το σώμα μας χρειάζετε απολέπιση μετά τις διακοπές έτσι και τα μαλλιά μας θέλουν φρεσκάρισμα. Κλείστε ένα ραντεβού στο κομμωτήριο και κόψτε τις άκρες, απαλλαγείτε έτσι από τα θαμπά, ξεσταχιασμένα μαλλιά και θα δείτε ότι αυτομάτως τα μαλλιά σας θα δείχνουν πολύ καλύτερα.

3| Προστασία

Η επανόρθωση των μαλλιών μας δεν έχει να κάνει απλώς με την περιποίησή τους και την αντικατάσταση χαμένων θρεπτικών ουσιών, είναι εξίσου σημαντικό να τα προστατέψουμε και από μελλοντικές βλάβες. Για το λόγο αυτό, μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε τα ειδικά προϊόντα για την προστασία των μαλλιών από τη θερμότητα.

4| Αποκατάσταση χρώματος

Μήπως το χρώμα των μαλλιών σας έχει ξεθωριάσει ή αλλάξει εξαιτίας του ήλιου ή του χλωρίου; Αφηστε τα πειράματα στο σπίτι και απευθυνθείτε στους ειδικούς. Ο κομμωτής σας γνωρίζει καλύτερα, θα σας βοηθήσει να καταστρώσετε ένα σχέδιο δράσης και θα σας προτείνει τα σωστά προϊόντα. Μην ξεχνάτε ότι το κάθε χρώμα μαλλιών αντιδρά διαφορετικά και δεν είναι εύκολο να το “διορθώσετε” μόνες σας στο σπίτι.

5| Κρύο νερό

Το ξέπλυμα με δροσερό, κρύο νερό “σφραγίζει” την επιδερμίδα. Είναι σημαντικό, όχι μόνο μετά τις διακοπές αλλά πάντα, να ξεπλένετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό καθώς έτσι όχι μόνο θα φαίνονται λαμπερά και υγιή αλλά και δεν θα φριζάρουν.

Ακολουθήστε αυτές τις μικρές συμβουλές για να επανορθώσετε τα μαλλιά σας, θα δείχνουν καταπληκτικά στους φθινοπωρινούς μήνες!

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

2 Comments

Write A Comment