Το αγαπώ το φθινόπωρο. Τη μυρωδιά και τον ήχο της βροχής, τα κίτρινα φύλλα στα πεζοδρόμια στον δρόμο για τη δουλειά, τις ζεστές χνουδωτές κάλτσες μετά το βραδινό μπάνιο μιας δύσκολης ημέρας. Τις κολοκύθες, την κανέλα, τα ζεστά ροφήματα και όλη αυτή την θαλπωρή που τόσο έχουμε ανάγκη. Σήμερα λοιπόν, σας έχω αυτή την ζεστή, υπέροχη φθινοπωρινή κρέμα. Ζεστή κρέμα βρώμης με καραμελωμένο μήλο, μια αρωματική κρέμα, με σπιτικό γάλα βρώμης που μυρίζει φθινόπωρο.


Ζεστή Κρέμα Βρώμης με Καραμελωμένο Μήλο
2 άτομα
Υλικά
Για την κρέμα
- 1 φλ. σπιτικό γάλα βρώμης (εδώ θα βρείτε τη συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας)
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. νισεστέ ή κορν φλάορ
- 4-5 σπόρους κάρδαμο
- λίγη βανίλια (προαιρετικά)
Για το καραμελωμένο μήλο
- 1 μήλο, σε μικρά κυβάκια
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1 κ.σ. ζάχαρη καρύδας*
- 1 κ.γ. νισεστέ ή κορν φλάουρ (εφόσον είναι πολύ υδαρές το μείγμα)

Εκτέλεση
- Διαλύουμε το νισεστέ (ή το κορν φλάουρ) στο κρύο γάλα.
- Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το μέλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει.
- Ετοιμάζουμε το καραμελωμένο μήλο. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάζουμε το μήλο, την κανέλα και τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε με νερό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το μήλο.
- Εάν έχει μείνει αρκετό νερό, διαλύετε σε 1 κ.σ. κρύο νερό 1 κ.γλ. νισεστέ ή κόρν φλάουρ και ενσωματώνουμε. Βράζουμε για 1-2 λεπτά ακόμη, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Για το σερβίρισμα, μπορούμε να στρώσουμε σε ποτηράκια ή μικρά μπολ μερικά σπασμένα μπισκότα μήλου-κανέλας και από πάνω να βάλουμε την κρέμα βρώμης. Περιχύνουμε με τη σάλτσα του καραμελωμένου μήλου.
Σημ.
*Αντί για ζάχαρη καρύδας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καστανή ζάχαρη.
