Αχ ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό κέικ λεμόνι; Εγώ πάντως σίγουρα όχι. Τα λεμονάτα γλυκά είναι τα αγαπημένα μου! Από την άλλη όμως οφείλουμε να προσέχουμε. Γι’ αυτό έχω λατρέψει αυτή τη συνταγή για υγιεινό Κέικ Λεμόνι χωρίς γλουτένη. Όλα και όλα γιατί να στερηθώ τα αγαπημένα μου γλυκά όταν υπάρχει και άλλος τρόπος, πιο υγιεινός;
Αυτό το υγιεινό Κέικ Λεμόνι θα σας ενθουσιάσει! Είναι γεμάτο αρώματα και γεύση. Ιδανικό για συνοδέψει τον απογευματινό σας καφέ ή τσάι αλλά και για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!
Υγιεινό Κέικ Λεμόνι
Για μια μακρόστενη φόρμα
Υλικά
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. ζάχαρη καρύδας
- 4 αυγά
- 1/2 φλ. φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 1 + 1/4 φλ. αλεύρι ΓΟΧ χωρίς γλουτένη
- 2 κ.γλ. baking powder
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας (ή λεμονιού)
- 1/4 κ.γλ. αλάτι
- 2 κ.σ. χοντροκομμένοι ξηροί καρποί*

Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα κέικ.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά μέχρι να ενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το αλάτι, το γάλα και το ξύσμα λεμονιού.
- Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder.
- Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα των αυγών και χτυπάμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά, προσαρμόζοντας τον χρόνο ανάλογα με την ένταση του φούρνου μας.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε το κέικ από τη φόρμα. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!