Η δεύτερη περίοδος της φετινής σεζόν για γάμους και βαπτίσεις έχει ήδη ξεκινήσει. Ως καλεσμένη λοιπόν μπορεί να έχετε ήδη αποφασίσει τι θα φορέσετε αλλά μπορεί και όχι. Όπως και να έχει καλό είναι να γνωρίζουμε ότι και στους γάμους υπάρχουν κάποιοι ενδυματολογικοί κανόνες τους οποίους – για το καλό όλων – είναι σωστό να γνωρίζουμε και να ακολουθούμε.

What to wear | Καλεσμένη σε γάμο tips

1| Δεν φοράμε λευκά

Όχι δεν είναι παλαιομοδίτικος κανόνας, απλά δεν φοράμε λευκά σε έναν γάμο. Είτε το έχετε συζητήσει με την νύφη και να σας έχει δώσει την άδειά της, είτε θέλετε να φορέσετε τόσο πολύ αυτό το υπέροχο λευκό φόρεμα που βρήκατε σε απίστευτη τιμή, η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ. Λευκά φορά μόνο η νύφη, κανείς άλλος. Επίσης, έχετε υπόψη σας ότι δεν είναι επιτρεπτό να φορέσετε οτιδήποτε μπορεί να μοιάζει με νυφικό, έστω και σε άλλο χρώμα. Η πρωταγωνίστρια είναι η νύφη, μην προσπαθείτε να κλέψετε την λάμψη της. 

2| Δεν φοράμε μαύρα

Ξέρω τι σκέφτεστε … ένα μαύρο φόρεμα μπορεί να φορεθεί παντού. Βεβαίως, αλλά όχι σε γάμο και μάλιστα το καλοκαίρι. Το μαύρο χρώμα είναι συνυφασμένο με άλλου είδους εκδηλώσεις (μακρυά από εμάς!). Τώρα εάν ο γάμος είναι στην καρδιά του χειμώνα, τότε και μόνο τότε ίσως μπορείτε να παραβείτε τον κανόνα αυτό. 

3| Ντυνόμαστε ανάλογα με την περίσταση

Πάντα πρέπει να ντυνόμαστε ανάλογα με την περίσταση. Πόσο μάλλον όταν είμαστε καλεσμένες σε έναν γάμο. Δώστε λοιπον μεγάλη σημασία στο είδος και στο ύφος της εκδήλωσης. Ένας γάμος δίπλα στο κύμα απαιτεί ένα πιο ανάλαφρο dress code σε σχέση με κάποιον άλλο σε κτήμα ή αίθουσα ξενοδοχείου. Ακόμη και μια πρωινή βάπτιση απαιτεί πολύ πιο casual ντύσιμο από ότι μια απογευματινή.

4| Ντυνόμαστε ανάλογα με την εποχή

Το έχουμε ήδη πει, όπως το μαύρο σας φόρεμα δεν έχει καμία θέση σε έναν καλοκαιρινό γάμο έτσι και το λουλουδάτο μακρύ φόρεμά σας δεν μπορεί να φορεθεί στην καρδιά του χειμώνα.

5| Ντυνόμαστε σεμνά

Θυμηθείτε ότι πρόκειται για θρησκευτικές τελετές. Σίγουρα αυτό που φορέσετε στο bachelorette party της νύφης δεν ταιριάζει με την περίσταση. Δεδομένου ότι το πρόγραμμα της ημέρας θα περιλαμβάνει και αρκετό χορό σκεφτείτε ξανά ότι όντως θέλετε να χορέψετε μπροστά σε τόσο κόσμο – πιθανότατα συγγενείς σας – με ένα τόσο κοντό ή/και αποκαλυπτικό ρούχο.

Εάν έφτασες μέχρι εδώ … και παρόλ’ αυτά δεν ξέρεις τι να φορέσεις, δες παρακάτω μερικές ιδέες.

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment