Οι σαλάτες ζυμαρικών είναι το αγαπημένο μου φαγητό για το καλοκαίρι. Λατρεύω τα ζυμαρικά αλλά μερικές σάλτσες είναι ιδιαίτερα “βαριές” για το ελληνικό καλοκαίρι. Έτσι με την προσθήκη μερικών λαχανικών γίνονται το ιδανικό καλοκαιρινό πιάτο. Τελευταία “ανακαλύπτω” ξανά ξεχασμένες συνταγές που ενώ μας άρεσαν ιδιαίτερα για κάποιο περίεργο λόγο απλά σταμάτησα  να φτιάχνω (μάλλον τις είχα βαρεθεί!). Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η σημερινή σαλάτα. Είναι πολύ νόστιμη και μπορείτε πού εύκολα να την πάρετε μαζί σας στο γραφείο ή στην εκδρομή ή ακόμη και σε μια συγκέντρωση φίλων.

ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝΟ

8-10 άτομα
Προετοιμασία: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. ζυμαρικά κοραλλάκι
250 γρ. ανάμεικτα κατεψυγμένα λαχανικά
2 κονσέρβες τόνο
Για το dressing
χυμός από 1 λεμόνι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά (σύμφωνα με τις οδηγίες) μαζί με τα ανάμεικτα λαχανικά, σουρώνουμε καλά και μεταφέρουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα γυάλινο βαζάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά του dressing και περιχύνουμε την σαλάτα μας. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Σημ.
Η σαλάτα αυτή είναι νοστιμότερη την επόμενη ημέρα. Διατηρείτε στο ψυγείο για 3 ημέρες.
Pasta salads are my favourite summer lunch/dinner. I love pasta and mixing it with some veggies makes the best dish to beat summer heat.
Lately I’m re-discovering some old recipes that for a strange reason stopped making during the years despite how we loved them (I think somehow I got bored of them!). Today’s pasta salad falls into that category. It’s a great cold dish to bring to work or to a picnic or even at a get together.
 Print the recipe

TUNA PASTA SALAD

8-10 servings
Preparation: 20 minutes
INGREDIENTS
500 gr. elbow pasta
250 gr. mixed frozen vegetables
2 cans tuna
 
For the dressing
lemon juice of 1 lemon
1/2 cup olive oil
2 tbsp dry oregano
salt, pepper
DIRECTIONS
Prepare pasta according package instructions in the same pot with the frozen vegetables, drain well and put in a large salad bowl. Add tuna and mix well.
Put all dressing ingredients in a jar and shake until combine. Pour over the salad, mix and serve.
Just a note 
This salad tastes better the next day. You can refrigerate it for up to 3 days.
Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment