Το Πάσχα εκτός από τα κρεατικά του, θέλει τις πίτες τους! Από το δικό μας πασχαλινό τραπέζι, δεν λείπει ποτέ μια τυρόπιτα. Άλλοτε είναι μια εύκολη και αφράτη τυρόπιτα χωρίς κόπο και άλλοτε μια γρήγορη ζαμπονοτυρόπιτα ή μια τυρόπιτα με γέμιση μπεσαμέλ. Φέτος το μενού έχει τσαλακωτή τυρόπιτα με 4 τυριά. Μια συνταγή γεμάτη ελληνικά τυριά που πολύ έχουμε αγαπήσει.

Τσαλακωτή τυρόπιτα με 4 τυριά

6-8 άτομα

Προετοιμασία: 15 λεπτά – Ψήσιμο: 40 λεπτά

Υλικά
  • 150 γρ. φέτα
  • 500 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 150 γρ. μανούρι
  • 4 αβγά
  • 5-6 φύλλα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 150 ml γάλα φρέσκο
  • ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για λαχταριστή τσαλακωτή τυρόπιτα με 4 τυριά, γεμάτη ελληνικά αρώματα και τυριά που σίγουρα θα σας ξετρελάνει.
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170oC-180oC. Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβουμε τα τυριά. Προσθέτουμε 2 από τα αβγά, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, ένα-ένα, λαδώνοντας ενδιάμεσα και αφήνοντας τις άκρες τους να προεξέχουν έξω το ταψί.
  3. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και καλύπτουμε με τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν.
  4. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο ένα φύλλο, το τσαλακώνουμε και το βάζουμε πάνω από τη γέμιση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα, καλύπτοντας την γέμιση.
  5. Σε ένα μπόλ, χτυπάμε το γάλα με τα υπόλοιπα (2) αβγά και περιχύνουμε την επιφάνεια της πίτας. Αφήνουμε την πίτα στην άκρη για 10 λεπτά, ώστε να απορροφηθεί το μείγμα.
  6. Ψήνουμε την τσαλακωτή τυρόπιτα με 4 τυριά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC-180oC για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να γίνει τραγανή.

Καλή απόλαυση!

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment