Τις ημέρες που πέρασαν σίγουρα ανοίξατε μερικά μπουκάλια κρασί. Και σίγουρα σας περίσσεψαν ή μπορεί και να μην ήταν του γούστου σας. Κρίμα δεν είναι να πάει τόσο κρασί χαμένο; Φυσικά και είναι κρίμα! Άλλωστε στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα! Ευτυχώς έχουμε την κατάψυξη βοηθό μας και φτιάχνουμε παγάκια κρασιού με το κρασί που μας περίσσεψε.

Πως φτιάχνουμε παγάκια κρασιού

Μερικές συνταγές απαιτούν μικρή ποσότητα κρασιού, όπως π.χ. μια σάλτσα για μακαρόνια και άλλες όπως το μοσχαράκι bourguignon απαιτούν μεγαλύτερη ποσότητα.

  • Για μεγάλες ποσότητες κρασιού π.χ. 1 φλυτζ. μετράμε το κρασί, το βάζουμε σε πλαστικό δοχείο στην κατάψυξη και γράφουμε πάνω σε ένα αυτοκόλλητο την ποσότητα που περιέχει (ποιος θα θυμάται μετά από 1-2 μήνες;).
  • Για μικρότερες ποσότητες, χρησιμοποιούμε μια πλαστική παγοθήκη. Για να γνωρίζουμε πόση ποσότητα περιέχει κάθε παγάκι, μετράμε πρώτα γεμίζοντας την παγοθήκη με νερό.

1| Μπορούμε να παγώσουμε όλα τα ήδη κρασιού;

Φυσικά! Λευκό, κόκκινο … ακομα και ροζέ. Βέβαια, αρωματικά κρασιά όπως πόρτο, sherry και vermouth, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής οπότε μην μπείτε καν στον κόπο να τα παγώσετε!

2| Αλλοιώνει η κατάψυξη τη γεύση του κρασιού;

Είναι αλήθεια ότι ένα παγωμένο κρασί δεν έχει την ίδια γεύση και ποιότητα με ένα ίδιο που μόλις ανοίξατε. Εάν λοιπόν έχετε κάποιο πολύ ακριβό κρασί, απλά απολαύστε το και μην το παγώσετε! Σε διαφορετική περίπτωση, παγώστε το και φτιάξτε μια νόστιμη σάλτσα!

3| Χρειάζεται να το ξεπαγώσουμε πριν το χρησιμοποιήσουμε;

Εάν πρόκειται για μερικά παγάκια στη σάλτσα, δεν υπάρχει λόγος. Όμως αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερη ποσότητα, τότε καλό είναι να το αφήσετε αποβραδίς να ξεπαγώσει.

4| Μπορούμε να πιούμε “ξε” παγωμένο κρασί;

Δεν θα πάθουμε τίποτα αν καταναλώσουμε ξεπαγωμένο κρασί αλλά το σίγουρο είναι ότι η γεύση του δεν θα είναι η ίδια.

Μικρές συμβουλές

  • Το κρασί, ως γνωστό, περιέχει αλκοόλ και το σημείο παγοποίησής του είναι πιο χαμηλό από αυτό του νερού. Έτσι λοιπόν, θα χρειαστεί περισσότερο χρόνος για να γίνει το κρασί παγάκι.
  • Πέρα από την μαγειρική, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παγάκια κρασιού για να φτιάξετε ζεστό κρασί αλλά και sangria παγωμένη χωρίς να φοβάστε μήπως την νερώσουν τα παγάκια.

Χρησιμοποιήστε τα παγάκια κρασιού και σε αυτές τις συνταγές

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment