Το καλοκαίρι όλες θέλουμε να δείχνουμε όμορφες, φρέσκιες και λαμπερές, όμως η θερμοκρασία δεν βοηθά ιδιαίτερα. Θέλει λίγη περισσότερη προσοχή και φροντίδα ώστε να έχουμε ένα εκθαμβωτικό αποτέλεσμα. Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για καλοκαίρι γεμάτο λάμψη ακόμα κι όταν ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο.

Συμβουλές για καλοκαίρι γεμάτο λάμψη

Συμβουλές για καλοκαίρι γεμάτο λάμψη ακόμα κι όταν ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο.

1.Αντηλιακό

Απαραίτητο όλο τον χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι. Το αντηλιακό πρέπει να έχει γίνει πλέον ο σύντροφός σας όλο τον χρόνο. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι σημαντικό να μην φεύγουμε από το σπίτι χωρίς αντιηλιακό, ακόμα και στην πόλη. Επίσης σημαντικό είναι να το ανανεώνουμε συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Διαβάστε επίσης: Έβαλες αντιηλιακό, το έβαλες όμως σωστα;

2. Σπρέι νερού

Καλό είναι να έχετε και ένα σπρέι νερού στην τσάντα σας, οπουδήποτε και αν πηγαίνετε. Επιλέξτε ένα με ενυδατικά στοιχεία και χρησιμοποιήστε το όποτε νιώθετε έντονη ζέστη, ειδικά αν χρησιμοποιείτε ΜΜΜ, περπατάτε πολύ ή γυμνάζεστε. Το σπρέι νερού είναι ένας εύκολος τρόπος για να ενυδατώστε την επιδερμίδα σας στη διάρκεια της ημέρας.

3. Αποσμητικό

Απολύτως απαραίτητο! Ο ιδρώτας το καλοκαίρι είναι μία μόνιμη κατάσταση. Μια απόλυτη φυσιολογική διαδικασία του σώματός μας, την οποία όμως πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Επιλέξτε αποσμητικό χωρίς αρώματα, με μεγάλη διάρκεια και μην ξανακούσω ότι αυτά είναι “χημικά” και δεν σας βρίσκουν σύμφωνες … υπάρχουν και υπέροχα φυτικά αποσμητικά.

4. Καθαρισμός

Ο τακτικός και σωστός καθαρισμός είναι πολύ σημαντικός για την φροντίδα της επιδερμίδας μας. Τα αδιάβροχα αντηλιακά παραμένουν στο δέρμα και αφήνουν υπολείμματα που φράζουν τους πόρους. Γι’ αυτό, κάθε βράδυ φροντίζουμε να αφιερώνουμε λίγο χρόνο και να καθαρίζουμε σε βάθος την επιδερμίδα μας.

Διαβάστε επίσης: Σωστός καθαρισμός προσώπου … και καθάρισες

how-to-repair-summer-hair

5. Μαλλιά

Για τα μαλλιά το καλοκαίρι, είναι μια δύσκολη εποχή. Ο ήλιος, το χλώριο της πισίνας και το αλάτι της θάλασσας τα αφυδατώνουν και δημιουργούν φθορές. Καλό είναι να τα προστατεύετε με ένα μαντήλι ή ένα καπέλο. Επιπλέον, δεν ξεχνάμε να τα ξεπλένουμε κάθε φορά που βγαίνουμε από τη θάλασσα και την πισίνα και να τα προστατεύουμε με τα ειδικά αντιηλιακά μαλλιών. Η συχνή εφαρμογή μάσκας είναι απαραίτητη τους καλοκαιρινούς μήνες.

Διαβάστε επίσης: Επανόρθωση μαλλιών μετά το καλοκαίρι

aparaitita-kalokairina-proionta-omorfias

6. Ενυδάτωση

Το καλοκαίρι, λόγω ζέστης το σώμα μας χάνει πάρα πολλά υγρά. Γι’ αυτό φροντίζουμε να το ενυδατώνουμε τόσο απο μέσα, πίνοντας άφθονο νερό όσο και απ’ έξω με μάσκες ομορφιάς, ενυδατικές κρέμες και ορούς.

Διαβάστε επίσης:

5 Φρούτα & Λαχανικά που ξεδιψoύν όσο ένα ποτήρι νερό!

Πως να ενυδατώσετε το δέρμα σας το καλοκαίρι

Αυτές είναι οι δικές μου συμβουλές για καλοκαίρι γεμάτο λάμψη. Μοιραστείτε τις δικές σας συμβουλές, αφήνοντας σχόλιο παρακάτω.

υμβουλές για καλοκαίρι γεμάτο λάμψη ακόμα κι όταν ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο, γιατί όλες θέλουμε να δείχνουμε όμορφες, φρέσκιες και λαμπερές.
Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment