Στο Μουσείο Πειραμάτων Αγ. Δημητρίου οι Κυριακές μας γίνονται ασφαλώς… επιστημονικές! Οι επιστημονικές Κυριακές έρχονται ξανά και υποδέχονται με ασφάλεια τους μικρούς φίλους του Μουσείου Πειραμάτων! Τα τμήματα Junior Science απευθύνονται σε πολύ μικρούς επιστήμονες 4-6 ετών, μαζί με τους γονείς τους, ενώ τα υπόλοιπα προγράμματα σε παιδιά 7-10 ετών. Για τους ακόμη μεγαλύτερους επιστήμονες 8-12 ετών το Μουσείο Πειραμάτων έχει δημιουργήσει ένα εργαστήριο με τη μορφή ενός Science Escape Room. Μέσα στο ρεαλιστικό σκηνικό του σπιτιού ενός απόγονου του Thomas Edison, θα απαντήσουμε στο κρίσιμο ερώτημα: «Τελικά, επιστήμονας γεννιέσαι ή γίνεσαι;».

Στο Μουσείο Πειραμάτων Αγ. Δημητρίου οι Κυριακές μας γίνονται ασφαλώς… επιστημονικές!

5/12/21: H μάγισσα Ξερόλα και το παραμύθι πειραμάτων – Junior Science για παιδιά 4–6 ετών με ενήλικο συνοδό στο Μουσείο Πειραμάτων Αγ. Δημητρίου

Η μάγισσα Ξερόλα κάνει πως τα ξέρει όλα, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει γνώσεις! Αντί να πάει στο σχολείο, προτιμά να κλέψει τις γνώσεις των παιδιών, για να μην κουραστεί καθόλου. Τότε, τρεις νεράιδες μαζί με τα παιδιά αναλαμβάνουν δράση! Η Μπία Βιολογία, η Φίφη Φυσική και η Ντία Χημεία βοηθούν τα παιδιά να φτιάξουν φίλτρα και να περάσουν διάφορες δοκιμασίες με αληθινά πειράματα. Εάν όλοι οι γρίφοι λυθούν, θα καταφέρουν τα παιδιά να πάρουν πίσω τις γνώσεις τους; Η απάντηση την Κυριακή 05/12!

Ώρες διεξαγωγής: 11.00–12.00 & 12.45–13.45
Κόστος συμμετοχής: 10€/1 παιδί με 1 ενήλικα και 15€/2 παιδιά με 1 ενήλικα ή 1 παιδί με 2 ενήλικες

5/12/21: Μαγική Χημεία #1, για παιδιά 7–10 ετών στο Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου

Ένα από τα πιο αγαπημένα εργαστήρια του Μουσείου Πειραμάτων, σάς περιμένει στις 05/12! Γινόμαστε μικροί χημικοί και πραγματοποιούμε αληθινά πειράματα, χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό και τα αντιδραστήρια ενός χημικού εργαστηρίου.

Ώρες διεξαγωγής: 10.45-12.15 & 12.30-14.00
Κόστος συμμετοχής: 10€/παιδί και 8€/παιδί για αδέλφια ή φίλους

12/12/21: Ήρθε πάλι Κυριακή, παίζω με τη Φυσική – Junior Science για παιδιά 4–6 ετών με ενήλικο συνοδό στο Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου

Το εργαστήριο Φυσικής, που αγκάλιασαν μικροί και μεγάλοι, επιστρέφει στις 12/12! Πειράματα με ηλεκτρικά κυκλώματα και μαγνήτες, πειράματα οπτικής και πολλά ακόμη παιχνίδια επιστήμης μας κάνουν να αγαπήσουμε τη Φυσική ακόμα πιο πολύ!

Ώρες διεξαγωγής Junior Science: 11.00-12.00 & 12.30-13.30
Κόστος συμμετοχής: 10€/1 παιδί με 1 ενήλικα και 15€/2 παιδιά με 1 ενήλικα ή 1 παιδί με 2 ενήλικες

12/12/21: Science Escape Room, για παιδιά 8-12 ετών στο Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου

Οι μικροί μας φίλοι πρέπει να βοηθήσουν τον νεαρό Θωμά να ανακαλύψει εάν είναι ή όχι απόγονος του Thomas Edison! Εξασκούν την παρατηρητικότητά τους, αξιοποιούν τις γνώσεις τους, κερδίζουν νέες μέσα από πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας και τελικά φθάνουν στην αλήθεια! Έχει όμως πλέον τόση σημασία η αλήθεια; Ο Θωμάς, με τη συνδρομή των συμμετεχόντων, λύνει γρίφους, ολοκληρώνει πειράματα και τελικά αποδεικνύει ότι, είτε είναι, είτε δεν είναι απόγονος του Thomas Edison, μπορεί να γίνει ένας επιτυχημένος επιστήμονας!

Η δραστηριότητα έχει ψυχαγωγικό, αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα καθώς είναι σχεδιασμένη με τα χαρακτηριστικά δράσης ενός escape room, χωρίς όμως το άγχος της εξόδου από οποιονδήποτε κλειστό χώρο. Για λόγους ασφαλείας, κατά τη συμμετοχή των παιδιών και την εκτέλεση των πειραμάτων, υπάρχει διαρκής παρουσία και επίβλεψη από εκπαιδευτικό του Μουσείου Πειραμάτων, με τη φυσική του παρουσία εντός του χώρου και όχι από μακριά μέσω κάμερας.

Αριθμός συμμετεχόντων: 10 άτομα
Ώρες διεξαγωγής: 11.00-12.00, 12.30-13.30
Κόστος συμμετοχής: 12€/άτομο και 10€/άτομο, για αδέλφια ή φίλους

Σημαντικές πληροφορίες για τη συμμετοχή σας στα προγράμματα:

• Οι ενήλικες γονείς/συνοδοί χρειάζεται να επιδεικνύουν για τους ίδιους έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή εργαστηριακό rapid-test 48 ωρών / PCR-test 72 ωρών και αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας.
• Τα παιδιά 4 έως 17 ετών μπορούν να εισέρχονται με self-test (έως 24 ωρών).
• Η χρήση μάσκας στο χώρο είναι υποχρεωτική.
• Δεν επιτρέπεται η κατανάλωση τροφίμων ή ροφημάτων στους χώρους αναμονής.
• Το προσωπικό του Μουσείου Πειραμάτων είναι πλήρως εμβολιασμένο.
• Στο χώρο τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
• Απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσης (τηλεφωνικά 09.00-13.00 ή στο info@mouseiopeiramaton.gr).
• Σε όλα τα προγράμματα, εκτός των Junior Science (4-6 ετών), οι γονείς και οι συνοδοί δεν παραβρίσκονται στην αίθουσα όπου πραγματοποιείται το εργαστήριο.
• Παρακαλούμε ελέγχετε το πρόγραμμα εκδηλώσεων, για πιθανές έκτακτες αλλαγές, οι οποίες ανακοινώνονται εγκαίρως στην ιστοσελίδα μας.

Χώρος διεξαγωγής: Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου, Θάλειας 3, 17343, Άγιος Δημήτριος – 350 μέτρα (5΄ περπάτημα) από τη στάση μετρό “Άγιος Δημήτριος – Αλέξανδρος Παναγούλης”, πλησίον του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου (Λεωφ. Βουλιαγμένης 260), 120 μέτρα ( 2΄ περπάτημα) από τη στάση λεωφορείου “Παναγίτσα”.

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment