Στην κουζίνα τίποτα δεν πάει χαμένο. Όλα ή σχεδόν όλα μπορούν να “ανακυκλωθούν”. Ακόμη και το μπαγιάτικο ψωμί. Γιατί λοιπόν να το ξεφορτωθείτε όταν μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική γαλέτα για παναρίσματα; Ο τρόπος είναι πολύ απλός και εύκολος και μάλιστα έχετε και την δυνατότητα να εμπλουτίσετε με ότι μυρωδικό θέλετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σπιτική γαλέτα για πανάρισμα αλλά και για ένα τραγανό topping στα πιάτα σας όπως και στο μείγμα για κεφεδάκια και μπιφτέκια.

Σπιτική γαλέτα για πανάρισμα, επικάλυψη, κεφτεδάκια και μπιφτέκια γιατί στην κουζίνα τίποτα δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο.

Γαλέτα για πανάρισμα

Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 70C, στον αέρα και στρώνουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Αν θέλουμε η γαλέτα να έχει ανοικτό, ομοιόμορφο χρώμα τότε αφαιρούμε με το μαχαίρι όσο περισσότερη κόρα από το ψωμί μπορούμε. Διαφορετικά το αφήνουμε ώς έχει.
  3. Κομματιάζουμε την κόρα και την ψιλοκόβουμε στον πολυκόφτη (multi) μέχρι να έχουμε ψίχουλα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να την αρωματίσουμε προσθέτοντας ξερή ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι, δυόσμο.
  4. Απλώνουμε τα ψίχουλα στη λαμαρίνα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν.
  5. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο στο ντουλάπι για 1 μήνα ή στην κατάψυξη για έως 3 μήνες.

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment