Ηδονικά, υπερ-σοκολατένια, υπερ-χορταστικά, υγιεινά μαλακά μπισκότα με αβοκάντο για τις πρώτες λιγούρες του καλοκαιριού. Δοκιμάστε αυτά τα Soft Avocado Chocolate Cookies και δεν θα χάσετε!

Soft Avocado Chocolate Cookies
Υλικά
- 1 αβοκάντο ώριμο
- 100 γρ. ζάχαρη καρύδας ή μαύρη
- 1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 120 γρ. κακάο
- 60 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
- 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. σόδα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, λιώνουμε το αβοκάντο με ένα πηρούνι.
- Προσθέτουμε στο λιωμένο αβοκάντο, το αυγό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε με τον αυγογδάρτη.
- Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα. Προσθέτουμε να στερεά υλικά στα υγρά.
- Ζυμώνουμε, προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε ξανά.
- Κάνουμε μπαλάκια με το χέρι, περίπου 40 γρ. το καθένα, βάζουμε σε λαδόκολλα και τα πατάμε ελαφρά για να γίνουν μπισκότα.
- Ψήνουμε σε προθεσμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 150 βαθμούς. Αποσύρουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν, πριν τα βγάλουμε από το ταψί.
Σημ.
Μπορούμε να τα σερβίρουμε με μαρμελάδα. Πριν τα ψήσουμε, κάνουμε με το δάχτυλο στη μέση μια λακκουβίτσα, για να φωλιάσει καλύτερα η μαρμελάδα αλλά και για να βάλουμε μεγαλύτερη ποσότητα.
