16 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Άρτου και ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας 2 χρήσιμα tips για το πως να ζωντανέψετε το μπαγιάτικο ψωμί. Διότι – και σίγουρα θα συμφωνήσετε μαζί μου – δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να λιγουρεύεσαι ένα σαντούιτς και το λαχταριστό σου ψωμί να είναι μπαγιάτικο και σκληρό.
Πως να ζωντανέψετε το μπαγιάτικο ψωμί
Τρόπος #1 – Στον φούρνο
- Βρέχετε (ραντίζετε) ελαφρά την κόρα του ψωμιού. Στόχος είναι να είναι νωπή χωρίς να βραχεί η ψίχα του ψωμιού.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC, στον αέρα.
- “Ψήνετε” το ψωμί για περίπου 5-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός του αλλά και την ποσότητα του νερού με το οποίο το έχετε ραντίσει.
- Το ψωμί σας είναι έτοιμο σαν ολόφρεσκο!

Τρόπος #2 – Στον φούρνο μικροκυμμάτων
- Βρέχετε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και με αυτό τυλίγεται το ψωμί, γύρω-γύρω.
- Ζεσταίνετε το ψωμί στον φούρνο μικροκυμμάτων, σε υψηλή ένταση για περίπου 1 λεπτό, ανάλογα φυσικά με το μέγεθός του και την ένταση του φούρνου.
- Αποσύρετε και απολαμβάνετε!
Αυτοί είναι 2 απλοί και γρήγοροι τρόποι για να ζωντανέψετε το μπαγιάτικο ψωμί. Όποιον και αν επιλέξετε, το ψωμί σας θα είναι φρέσκο και λαχταριστό σαν να το αγοράσατε μόλις από τον φούρνο! Τραγανό απ’ έξω και μαλακό μέσα για να το απολαύσετε όπως προστάζει η όρεξή σας!
Διαβάστε επίσης: Ψωμί Σιμιγδαλιού