Οι φίλοι παίζουν πολύτιμο ρόλο στη ζωή αλλά και στη ψυχική ισορροπία των παιδιών. Ποιός είναι ο ρόλος της φιλίας στη ψυχική υγεία των παιδιών; Άρθρο από την Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπεύτρια και Ομαδική Αναλύτρια Ήρα Σαρακηνού.

Ποιός είναι ο ρόλος της φιλίας στη ψυχική υγεία των παιδιών;

Η φιλία χαρακτηρίζεται απο ενθουσιασμό, αγάπη, νοιάξιμο και καλλιεργεί την ενσυναίσθηση.

Τί αποκομίζουν τα παιδιά μέσα απο τις σχέσεις τους με άλλα παιδιά;

  1. Επικοινωνούν
  2. Εκφράζονται συναισθηματικά
  3. Διασκεδάζουν
  4. Έρχονται σε σύγκρουση
  5. Μαθαίνουν να πειθαρχούν
  6. Μαθαίνουν να υπάρχουν σε ομάδα
  7. Μαθαίνουν να συνεργάζονται
  8. Μαθαίνουν να αγαπούν

Η Ήρα Σαρακηνού είναι Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια και Ομαδική Αναλύτρια σε γραφείο που διατηρεί στη Κηφισιά (Παπαδιαμάντη 1, 14561) από το 2002. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές αφορούν τη Συμβουλευτική και την Κλινική Ψυχολογία και έλαβαν χώρα στα Manchester Metropolitan University και University of Manchester, στο Μάντσεστερ της Αγγλίας και στο Universita di Napoli στη Νάπολη της Ιταλίας. Έχει ολοκληρώσει την 4ετή εκπαίδευση της στην Ομαδική Ανάλυση και τη Ψυχοθεραπεία. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210 6232636, επικοινωνήστε μέσω e-mail: irasarak@yahoo.com, ή επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα www.talk2therapist.gr

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment