Τελευταία έχω πάθει μια εμμονή με το ταχίνι. Έτσι λοιπόν, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας την αγαπημένη μου νηστίσιμη συνταγή για υπέροχα νηστίσιμα κουλουράκια με ταχίνι. Αυτά τα κουλουράκια με ταχίνι, συνοδεύουν τέλεια τον πρωινό σας καφέ και είναι ιδανικά για την περίοδο της Σαρακοστής γιατί δεν έχουν καθόλου λάδι.

Νηστίσιμα κουλουράκια με ταχίνι
Υλικά
- 1/2 φλυτζ. ταχίνι
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 φλυτζ. ζάχαρη
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του*
- 1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
- 2 κ.σ. κανέλα
- 1 κ.γλ. γαρύφαλλο σε σκόνη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μισή ποσότητα χυμό πορτοκαλιού μαζί με το ταχίνι και τη ζάχαρη.
- Στη συνέχεια, στον υπόλοιπο χυμό, ρίχνουμε τη σόδα και αφού αλληλοεπιδράσουν (εμ είδες για να μη διάβαζες φυσική, δεν ξέρεις πως λέγεται αυτή η αντίδραση) ενσωματώνουμε στο μείγμα, μαζί με την κανέλα και το γαρύφαλλο.
- Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμαράκι.
- Πλάθουμε σε οποιοδήποτε μέγεθος και σχήμα θέλουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά στις αντιστάσεις του φούρνου μας.
Σημ.
* Αν δεν έχετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μπορείτε να χρησιμοποιήστε αλεύρι ΓΟΧ μαζί με 1 φακελάκι baking powder.
Δείτε επίσης
