Ήρθε επιτέλους η εποχή του παγωτού! Όλο αυτό το διάστημα βλέπουμε την άνοιξη να περνά πίσω από κλειστές πόρτες και παράθυρα. Ας φτιάξουμε λοιπόν σπιτικό παγωτό, να αισθανθούμε και λίγο καλοκαίρι που τόσο έχουμε ανάγκη. Όχι ένα απλό σπιτικό παγωτό! Θα φτιάξουμε ένα τέλειο σπιτικό παγωτό με 3 μόλις υλικά. Μπάρες παγωτού Μπανάνα – Φυστικοβούτυρο ή αλλιώς Peanut Butter Banana Ice Cream Bars!

Μπάρες παγωτού Μπανάνα – Φυστικοβούτυρο
Για 8-10 μπάρες, ανάλογα με το μέγεθος
Υλικά
- 5 μεγάλες μπανάνες, αρκετά ώριμες
- 5 κ.σ. φυστικοβούτυρο
- 200 γρ. κουβερτούρα
- φιστίκια τριμμένα ή κάποιος άλλος ξηρός καρπός (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Λιώνουμε στο πολυμηχάνημα τις μπανάνες μαζί με το φυστικοβούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια παχύρευστη κρέμα.
- Απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα ή ταψάκι μακρόστενο που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε στην κατάψυξη ιδανικά για όλο το βράδυ.
- Βγάζουμε και κόβουμε σε μακρόστενες μπάρες.
- Τις βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα (είναι τόσο παγωμένες που δε λιώνουν, αρκεί να το κάνουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε).
- Εάν θέλουμε να πασπαλίσουμε με κάποιον ξηρό καρπό, πρέπει επίσης να το κάνουμε γρήγορα στο σημείο αυτό, γιατί η σοκολάτα παγώνει αμέσως. Βουτάμε δηλαδή στην σοκολάτα και κατευθείαν ρίχνουμε από πάνω τον τριμμένο ξηρό καρπό.
- Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε για μια ώρα ακόμη στην κατάψυξη.
Δείτε εδώ περισσότερες συνταγές για σπιτικό παγωτό (χωρίς παγωτομηχανή!)
