Η Μεγάλη εβδομάδα μόλις ξεκίνησε και είμαι σίγουρη ότι αν δεν νηστέψατε ολόκληρη την Σαρακοστή, σίγουρα θα “κρατήσετε” την Μεγάλη εβδομάδα. Έτσι λοιπόν σήμερα η συνταγή είναι νηστίσιμη γιατί ξέρω ότι αναζητάτε νόστιμες νηστίσιμες συνταγές και η σημερινή είναι μια από αυτές. Το μενού έχει πεντανόστιμο Κριθαρότο με φρέσκα καλαμαράκια, που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Κριθαρότο με φρέσκα καλαμαράκια

4 Άτομα  

Προετοιμασία: 10 λεπτά – Μαγείρεμα: 15 λεπτά 

Υλικά

  • 3-4 καλαμάρια φρέσκα (ανάλογα με το μέγεθος) καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλες ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 ½ φλυτζ. κριθαράκι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί ή ούζο
  • άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 ½ λίτρο ζωμός λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι
πεντανόστιμο Κριθαρότο με φρέσκα καλαμαράκια, που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κολοκυθάκι και την πιπεριά σε κυβάκια, τρίβουμε το κρεμμύδι και το καρότο και λιώνουμε ή ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  2. Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψουμε τον πάτο, ρίχνουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε.
  3. Σε ένα άλλο σκεύος ρίχνουμε ελαιόλαδο και στη συνέχεια το κριθαράκι, ανακατεύουμε για 4-5’ και το αφαιρούμε από τη φωτιά.
  4. Στη συνέχεια, στο σκεύος με τα λαχανικά, προσθέτουμε τα καλαμαράκια ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού το λάδι, ρίχνουμε το κρασί ή το ούζο και αφήνουμε να βράσουν με τα υγρά που βγάζουν τα καλαμαράκια και το αλκοόλ για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κριθαράκι και αλατοπιπερώνουμε. Με μια κουτάλα προσθέτουμε τον ζωμό, σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς (πρέπει να είναι κρεμώδες).
  5. Αφήνουμε για 1 λεπτό για να «πάρει μια ανάσα βρε αδερφέ» και σερβίρουμε αμέσως!

Καλή απόλαυση!

Write A Comment