Μόδα και αρωματοποιία. Με μια πρώτη ματιά θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι χώροι, καθώς οι ρυθμοί τους είναι εντελώς διαφορετικοί. Από τη μια έχουμε την μόδα που τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, ορίζοντας συνεχώς νέες τάσεις και από την άλλη την διαχρονικότητα των αρωμάτων. Και όμως η σύνδεση μεταξύ τους είναι τόσο δυνατή.

Κορυφαία αρώματα από κορυφαίους οίκους υψηλής ραπτικής

Η αναζήτηση του ιδανικού αρώματος είναι τόσο απρόβλεπτη όσο και η αναζήτηση ενός outfit. Όλα έχουν να κάνουν με τις περιστάσεις, την εποχή, την διάθεση. Υπάρχουν γυναίκες που μένουν πιστές στο άρωμά τους για όλη τους ζωή αλλά και γυναίκες που συνεχώς αναζητούν νέα αρώματα. Λέγεται ότι κάθε γυναίκα έχει κατά μέσο όρο 7 διαφορετικά αρώματα στο μπουντουάρ της. Όπως και να έχει πάντως, τα ρούχα και το άρωμα είναι τα μυστικά όπλα της αποπλάνησης, για άντρες και γυναίκες.

Λίγη ιστορία

Ο Paul Poiret το 1911 ήταν ο πρώτος σχεδιαστής που λάνσαρε την δική του σειρά αρωμάτων. Τα Parfum de Rosine μπορεί αρχικά να φάνηκαν μια επιτυχημένη κίνησης, τελικά όμως δεν κατάφεραν να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Όλα αυτά μέχρι το 1921, όταν η Gabrielle Chanel ανέθεσε στον Ernest Beaux να δημιουργήσει το εμβληματικό Nº 5 . Ένα άρωμα που έμελλε να γίνει το δημοφιλέστερο άρωμα όλων των εποχών. Άλλωστε, οι κολεξιόν Chanel ήταν ήδη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και η προσθήκη αρωμάτων καθιέρωσε τον οίκο ως τον πρώτο που πρόσφερε το τέλειο σύνολο, το λεγόμενο “total look”.

Η κίνηση αυτή της Chanel δημιούργησε μια νέα γενιά δημιουργών αρωμάτων, ανάμεσά τους οι Jeanne Lanvin, Elsa Schiaparelli κ.α. αλλά και άλλοι κορυφαίοι σχεδιαστές όπως οι Christian Dior, Yves Saint Laurent, Givenchy ακολούθησαν το παράδειγμά της. Μάλιστα, όταν ο Christian Dior δημιούργησε το 1947, το αξεπέραστο Miss Dior, ακολούθησε τον ίδιο τρόπο προώθησης με αυτόν της Chanel.

Φτάνοντας στο σήμερα, κάθε κορυφαίος οίκος έχει να επιδείξει την δική του σειρά αρωμάτων. Μάλιστα κάποια από αυτά όπως των Hugo Boss και Calvin Klein, έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν σε δημοτικότητα τις fashion δημιουργίες των οίκων.

Top-10 με αγαπημένα αρώματα από κορυφαίους οίκους

Κορυφαία αρώματα από κορυφαίους οίκους υψηλής ραπτικής | Πως η διαχρονικότητα των αρωμάτων συμβαδίζει με τους γρήγορους ρυθμούς της μόδας.

Πιστεύω ότι η επιλογή του αρώματος είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Δεν ταιριάζουν όλα σε όλους μας. Επιπλέον κάθε άρωμα όταν έρχεται σε επαφή με το σώμα μας, μεταμορφώνεται σε κάτι μοναδικά ξεχωριστό. Σε κάτι δικό μας. Έχοντας αυτό ως κριτήριο, προσπάθησα να δημιουργήσω το δικό μου Top-10 με αγαπημένα αρώματα από κορυφαίους οίκους.

  1. CHANEL N°5 Eau de Parfum
  2. DIOR Miss Dior Eau de Parfum
  3. GUCCI Bloom
  4. DONNA KARAN Cashmere Mist Eau de Parfum
  5. MUGLER Angel
  6. Chloé Chloé
  7. CALVIN KLEIN CK One
  8. YSL Black Opium
  9. VALENTINO Born In Roma Yellow Dream Donna
  10. HUGO BOSS BOSS The Scent
Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment