Το έχω πει και θα το ξαναπώ … Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα! Όλα μπορούν να ανακυκλωθούν σε άλλες συνταγές, δημιουργώντας υπέροχα πιάτα. Όπως π.χ. οι κουραμπιέδες που μας περίσσεψαν. Γιατί να τους πετάξετε αφού μπορούν να αποτελέσουν την βάση για ένα λαχταριστό βουτυράτο κέικ; Ένα πεντανόστιμο και αρωματικό κέικ με τους κουραμπιέδες που έμειναν, ιδανικό να σας γλυκάνει στο γραφείο αλλά και στο σχολείο.

Κέικ με τους κουραμπιέδες που έμειναν
Για μια μακρόστενη φόρμα
Προετοιμασία: 15 λεπτά – Ψήσιμο: 40-50 λεπτά
Υλικά
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή
- 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 αβγά
- 250 γρ. κουραμπιέδες
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
- 200 γρ. χυμός πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ (10×35 εκ.).
- Σε ένα μπολ, τρίβουμε τους κουραμπιέδες σε ψίχουλα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και χτυπάμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε το μείγμα κουραμπιέδες-αλεύρι, το εκχύλισμα πορτοκαλιού, τον χυμό και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
- Αποσύρουμε από το φούρνο, αναποδογυρίζουμε το κέικ σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει.
- Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Σημ.
Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το κέικ και με τα μπισκότα και κουλούρια που σας περίσσεψαν π.χ. gingerbread cookies.
*Η αρχική συνταγή είναι του Άκη, την οποία πείραξα λιγάκι!