Ποιος δεν αγαπά την πίτσα; Εμείς πάντως την λατρεούμε! Έτσι λοιπόν όταν το “οικογενειακό συμβούλιο” ψηφίσει Βραδιά Πίτσας, σηκώνουμε τα μανίκια και πέφτουμε με τα μούτρα στην προετοιμασία. Όλοι … οικογενειακώς και καθένας ετοιμάζει την δική του προσωπική πίτσα, ανάλογα με τις προτιμήσεις του! Όταν ετοιμάζεις κάτι σπιτικό, η απόλαυση ανεβαίνει σε άλλο επίπεδο! Τα υλικά μπορεί να είναι κάθε φορά διαφορετικά (ακόμη δεν μου έχουν συγχωρέσει την πίτσα με ανανά!) αλλά η ζύμη είναι πάντα η ίδια. Σπιτική ζύμη πίτσας με συνταγή της πεθεράς μου!

Σπιτική ζύμη πίτσας

Προετοιμασία: 10 λεπτά – Αναμονή: 2 ώρες*

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 ml χλιαρό νερό
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα στην μέση, προσθέτουμε στη λακουβίτσα πρώτα τη μαγιά και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Ζυμώνουμε με το εξάρτημα των γάτζων. Εάν η ζύμη κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να μην κολλάει πια.
  3. Κάνουμε το ζυμάρι μπάλα και το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να “ξεκουραστεί” και να φουσκώσει.
  4. Μόλις φουσκώσει, το χωρίζουμε στα 2 και ξεκινάμε να ετοιμάσουμε την πίτσα μας.

Σημ.:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι ολικής άλευσης ΓΟΧ.
  • Η ανωτέρω δοσολογία είναι αρκετή για 2 μεγάλα ταψιά (λαμαρίνες) φούρνου (λεπτή ζύμη). 
  • Εάν έχετε air-fryer μπορείτε να επισπεύσετε κατά πολύ το “φούσκωμα” με το ειδικό πρόγραμμα.
Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment