Ποιος δεν αγαπά την πίτσα; Εμείς πάντως την λατρεούμε! Έτσι λοιπόν όταν το “οικογενειακό συμβούλιο” ψηφίσει Βραδιά Πίτσας, σηκώνουμε τα μανίκια και πέφτουμε με τα μούτρα στην προετοιμασία. Όλοι … οικογενειακώς και καθένας ετοιμάζει την δική του προσωπική πίτσα, ανάλογα με τις προτιμήσεις του! Όταν ετοιμάζεις κάτι σπιτικό, η απόλαυση ανεβαίνει σε άλλο επίπεδο! Τα υλικά μπορεί να είναι κάθε φορά διαφορετικά (ακόμη δεν μου έχουν συγχωρέσει την πίτσα με ανανά!) αλλά η ζύμη είναι πάντα η ίδια. Σπιτική ζύμη πίτσας με συνταγή της πεθεράς μου!
Σπιτική ζύμη πίτσας
Προετοιμασία: 10 λεπτά – Αναμονή: 2 ώρες*
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500 ml χλιαρό νερό
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα στην μέση, προσθέτουμε στη λακουβίτσα πρώτα τη μαγιά και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ζυμώνουμε με το εξάρτημα των γάτζων. Εάν η ζύμη κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να μην κολλάει πια.
- Κάνουμε το ζυμάρι μπάλα και το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να “ξεκουραστεί” και να φουσκώσει.
- Μόλις φουσκώσει, το χωρίζουμε στα 2 και ξεκινάμε να ετοιμάσουμε την πίτσα μας.
Σημ.:
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι ολικής άλευσης ΓΟΧ.
- Η ανωτέρω δοσολογία είναι αρκετή για 2 μεγάλα ταψιά (λαμαρίνες) φούρνου (λεπτή ζύμη).
- Εάν έχετε air-fryer μπορείτε να επισπεύσετε κατά πολύ το “φούσκωμα” με το ειδικό πρόγραμμα.