Πόσο νόστιμο μπορεί να γίνει το στήθος κοτόπουλο στο φούρνο; Πολύ και μάλιστα χωρίς περιττά λιπαρά και θερμίδες. Δοκιμάστε τη σημερινή συνταγή για ζουμερά υγιεινά, τραγανά κοτοφιλετάκια ψημένα στον φούρνο και παναρισμένα μόνο με φρυγανιά και δεν θα απογοητευθείτε. Σε περίπτωση που σας περισσέψει μπορείτε να το ψιλοκόψετε και να αναβαθμίσετε μια ταπεινή πράσινη σαλάτα την επόμενη ημέρα!
Υγιεινά, τραγανά κοτοφιλετάκα ψημένα στον φούρνο
4 άτομα
Προετοιμασία: 20 λεπτά – Ψήσιμο: 20-25 λεπτά (περίπου)
Υλικά
- 500 γρ. στήθος κοτόπουλο φιλεταρισμένο
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 120 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 120 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη (ή παρμεζάνα ή πικάντικη γραβιέρα ή πεκορίνο)
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κ.γλ. μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα βαζάκι το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το αλατοπίπερο, κλείνουμε το καπάκι και χτυπάμε δυνατά να αναμειχθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπόλ.
- Σε ένα άλλο μπόλ βάζουμε την φρυγανιά και το τυρί και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
- Βουτάμε κάθε φιλέτο πρώτο στο μείγμα της μουστάρδας και μετά στο μείγμα με την φρυγανιά. Τα πιέζουμε και από τις δύο πλευρές ώστε να κολλήσει το μείγμα της φρυγανιάς καλά πάνω τους.
- Βάζουμε το παναρισμένο κοτόπουλο σε ένα πιάτο και τα βάζουμε στο ψυγείο για 5 λεπτά.
- Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα κομμάτια το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Καλή απόλαυση!