Τις καθημερινές όλοι λίγο-πολύ τρέχουμε ασταμάτητα να τα προλάβουμε όλα. Όταν λοιπόν έρχεται το Σαββατοκύριακο καλό είναι να κατεβάζουμε τους ρυθμούς, να χαλαρώνουμε και να απολαμβάνουμε τις μικρές στιγμές χαράς και ηρεμίας. Επειδή λοιπόν η καλή ημέρα από το πρώι φαίνεται, ξεκινάμε την ημέρα μας με νόστιμο πρωινό και ετοιμάζουμε στα γρήγορα παραδοσιακές χωριάτικες τηγανήτες, σαν αυτές που μας έφτιαχνε η γιαγιά στο χωριό.
Όσο λοιπόν γίνεται ο πρώτος καφές της ημέρες, ετοιμάζουμε στα γρήγορα αυτές τις λαχταριστές παραδοσιακές, χωριάτικες τηγανίτες. Τις απολαμβάνουμε είτε σκέτες, είτε πασπαλισμένες με ζάχαρη αλλά και με τον κλασικό συνδυασμό μέλι-κανέλα-καρύδια. Η δική μου πρόταση είναι να τις δοκιμάσετε με τυρί κρέμα και μαρμελάδα βύσινο ή με σπιτικό σιρόπι σοκολάτας. Η επιλογή δική σας!

Παραδοσιακές χωριάτικες τηγανίτες
6 άτομα
Προετομασία: 5 λεπτά – Ψήσιμο: 10 λεπτά
- Υλικά
- 1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 3 αυγά
- 1 φλ. γάλα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το ελαιόλαδο.
- Ενσωματώνουμε το υγρό μείγμα στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει καλά ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας μείγμα για κάθε τηγανίτα. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
- Αποσύρουμε και μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί για να απορροφήσει το λάδι.
- Μπορούμε να σερβίρουμε τις παραδοσιακές χωριάτικες τηγανίτες είτε σκέτες είτε με την επικάλυψη της αρεσκείας μας.
Καλή απόλαυση!