Μαζί με τα πρώτα κρύα, τις πρώτες βροχές και τα πρώτα μπουφάν, έρχεται και η ανάγκη μας για φαγητά από αυτά που θα μας ζεσταίνουν την καρδιά. Αυτή η μανιταρόσουπα, η αγαπημένη μικρών και μεγάλων, κάνει αυτή ακριβώς τη δουλειά. Είναι χορταστική, οικονομική και έχει αυτή την αίσθηση της «αγκαλιάς» που σου γεμίζει την ψυχή.

Φθινοπωρινή Μανιταρόσουπα

4 άτομα

Προετοιμασία: 5 λεπτά – Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

500 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. χλιαρό γάλα* (φρέσκο χλιαρό ή εβαπορέ -με χλιαρό νερό αραιωμένο ή γάλα σόγιας (όχι όμως κάποιο άλλο φυτικό)
2 φλ. νερό
1 κ.σ. αλεύρι
1 κ.γλ. αλάτι
½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο
πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε δυνατή φωτιά, βάζουμε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το λάδι, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και προσέχουμε να πάει παντού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα. Τέλος ρίχνουμε το νερό (2 φλιτζάνια), αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και αφήνουμε την σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας 2-3 φορές.
  3. Αποσύρουμε και σερβίρουμε με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ή κρουτόν (δείτε εδώ τη συνταγή για σπιτικά κρουτόν).

Δοκιμάστε επίσης

Ουγγαρέζικη σούπα Γκουλας

Καροτο-πατατόσουπα

Ουγγαρέζικη Πατατόσουπα

Αυτή η φθινοπωρινή μανιταρόσουπα είναι γεμάτη γεύση και αρώματα και υπόσχεται να σας ζεστάνει και να σας γεμίσει την ψυχή.

Write A Comment