Φράουλα και σοκολάτα, ο αγαπημένος μου συνδυασμός. Εάν λοιπόν τον λατρεύετε και εσείς, ο καλύτερος τρόπος για να τον απολαύσετε είναι η συνταγή για φράουλες με επικάλυψη σοκολάτας! Φρέσκιες, ζουμερές φράουλες, βουτηγμένες σε πλούσια σοκολάτα … υπάρχει τίποτα καλύτερο;
Διαβάστε επίσης: Tip of the Day: Πως θα διατηρήσετε τις φράουλες φρέσκιες περισσότερο
Με 3 μόνο υλικά και έτοιμες σε 30 περίπου λεπτά, είμαι σίγουρη ότι αυτή τη συνταγή θα την λατρέψετε! Προσοχή όμως, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε τις καλύτερες φρέσκιες φράουλες και μια ποιοτική σοκολάτα. Δείτε παρακάτω στις σημειώσεις της συνταγής, χρήσιμα tips για maximum απόλαυση.
Φράουλες με επικάλυψη σοκολάτας
4 άτομα
Προετοιμασία: 15 λεπτά – Αναμονή: 15 λεπτά
Υλικά
- 450 γρ. φρέσκιες φράουλες
- 230 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
- 1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις φράουλες κάτω από τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια τις απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν εντελώς. Εάν οι φράουλες έχουν το παραμικρό ίχνος υγρασίας, η σοκολάτα δεν θα κολλήσει πάνω τους.
- Σε ένα μικρό μπολ, βάζουμε την σοκολάτα και το βούτυρο και λιώνουμε είτε στον φούρνο μικροκυμάτων είτε σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Παίρνουμε μια-μια τις φράουλες και κρατώντας τες από το κοτσάνι τις βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα. Προσεκτικά τις γυρίζουμε ώστε να στραγγίσουμε την περισσευούμενη σοκολάτα και στη συνέχεια την ακουμπάμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
- Αφήνουμε τις φράουλες στην άκρη για περίπου 15-30 λεπτά, ώστε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να τις διακοσμήσουμε με λιωμένη λευκή σοκολάτα αν θέλουμε.
- Τις απολαμβάνουμε αμέσως παρέα με ένα αφρώδες κρασί ή σαμπάνια.

Σημ.
- Για την επικάλυψη μπορείτε να χρησιμοποιήστε εκτός από κουβερτούρα, σοκολάτα υγείας ή λευκή.
- Αν θέλετε, μπορείτε αφού βουτήξετε τις φράουλες στην λιωμένη σοκολάτα, να τις πασπαλίσετε με τριμμένα καρύδια, μπισκότα, καρύδα και ότι άλλο θέλετε.
- Είναι απαραίτητο μαζί με την σοκολάτα να λιώσετε και λίγο βούτυρο, το οποίο όχι μόνο θα χαρίσει λάμψη στην επικάλυψη αλλά θα βοηθήσει και την σοκολάτα να στρώσει καλύτερα πάνω στην φράουλα.
- Είναι σημαντικό να επιλέξετε τις μεγάλες, φρέσκιες φράουλες, όχι πολύ μαλακές και σίγουρα χωρίς χτυπήματα.
- Αυτές τις φράουλες με επικάλυψη σοκολάτα είναι καλύτερο να τις απολαύσετε αμέσως, την ίδια ημέρα σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν παρόλ’ αυτά σας περισσέψουν, μπορείτε να τις διατηρήσετε στο ψυγείο για 1 μέρα. Σε καμία περίπτωση δεν τις βάζουμε στην κατάψυξη, καθώς η υγρασία που θα απελευθερωθεί κατά το ξεπάγωμα, θα ξεκολλήσει την σοκολάτα.
Δείτε επίσης
Πόσο υπέροχες φαίνονται! Με λίγα υλικά τόσο υπέροχο γλυκάκι.
Θα τις φτιάξω σίγουρα.
Καλή συνέχεια Ιωάννα.