Ελάτε ας το παραδεχθούμε. Όσο και αν λατρεύουμε την σοκολάτα, είναι δύσκολο να αντισταθούμε σε ένα κομμάτι μιλφέιγ. Και να θες δηλαδή, μόνο και μόνο ο ήχος των τραγανών φύλλων που θρυματίζονται σε κερδίζει πριν καν το δοκιμάσεις. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που το γλυκό αυτό πρέπει να τρώγεται σούπερ φρέσκο. Παρόλο που δεν του φαίνεται, το μιλφέιγ είναι εύκολο γλυκό, αρκεί να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα σφολιατίνια και έτοιμη σαντιγύ. Σας προτείνω να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή για Εύκολο Μιλφέιγ, η οποία δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αυτό των γνωστών ζαχαροπλαστείων.

Εύκολο Μιλφέιγ

6-8 άτομα 

Προετοιμασία: 30 λεπτά – Αναμονή (για την κρέμα): 1 ώρα

Υλικά 
  • 8 κ.σ. κόρν φλάουρ
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 ποτήρια φρέσκο γάλα
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό 
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • 2 πακέτα έτοιμα σφολιατίνια
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα γαι το πασπάλισμα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το κόρν φλάουρ, τη ζάχαρη και το γάλα σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
  2. Μόλις πήξει, αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει καλά. Για να μην σχηματισθεί «πέτσα» στην κρέμα μας, καλύπτουμε την επιφάνειά της με διάφανη μεμβράνη και πιέζουμε ελαφρά ώστε η μεμβράνη να ακουμπά στην κρέμα. 
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το αυγό και το ½ φλ. ζάχαρη και στη συνέχεια ενώνουμε το μείγμα μας με την κρέμα που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  4. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε τα σφολιατίνια στην μέση και στρώνουμε τον πάτο από ένα τετράγωνο πυρέξ. Ρίχνουμε την μισή ποσότητα της κρέμας και σκεπάζουμε με μια στρώση σφολιατίνια, συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με μια πλούσια στρώση σαντιγί.
  5. Ισιώνουμε την επιφάνεια του γλυκού και καλύπτουμε με θρυμματισμένα σφολιατίνια. Πασπαλίζουμε το γλυκό με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε αμέσως.

Σημ. 

Το Μιλφέιγ είναι ένα γλυκό που είναι προτιμότερο να καταναλωθεί άμεσα. Μπορούμε βέβαια να το διατηρήσουμε στο ψυγείο για 1-2 ημέρες όμως τα σφολιατίνια μας δεν θα είναι το ίδιο τραγανά. 

Avatar photo
Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment