Μπορεί κατά την διάρκεια της εβδομάδας να μην έχω την πολυτέλεια να απολαύσω το πρωϊνό μου, το Σαββατοκύριακο όμως τα πράγματα αλλάζουν. Οι ρυθμοί χαμηλώνουν και προσπαθώ να ηρεμίσω και να απολαύσω χαρούμενες οικογενειακές στιγμές. Το πρώτο πράγμα του κάνω λοιπόν είναι να ετοιμάσω κάτι λαχταριστό για όλους όπως ρολά κανέλας ή μια γρήγορη μπουγάτσα ή τηγανίτες με μέλι και κανέλα και μετά κάθομαι και απολαμβάνω το πρωϊνό μου. Όταν όμως έχω διάθεση ετοιμάζω από την προηγούμενη λαχταριστά Donut Muffins με πλούσιο άρωμα κανέλας.
Αυτά τα Donut Muffins δεν είναι ούτε Donut & ούτε Muffin αλλά κάτι ενδιάμεσο. Δεν τηγανίζονται όπως τα κλασικά donuts αλλά ψήνονται στον φούρνο στο ειδικό ταψάκι για muffins. Δοκιμάστε τα ως πρωϊνό ή με τον απογευματινό σας καφέ ή ως snack για το γραφείο ή το σχολείο.
Donut Muffins
12 τεμάχια
Προετοιμασία: 15 λεπτά – Ψήσιμο: 15-20 λεπτά
Υλικά
- 1 φλ. λευκή ζάχαρη
- 1/2 φλ. βούτυρο λιωμένο
- 1 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
- 1 φλ. γάλα
- 2 κ.γλ. baking powder
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το γαρνίρισμα
- 1/2 φλ. βούτυρο λιωμένο
- 1 φλ. λευκή ζάχαρη
- 2 κ.γλ. κανέλα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι με 12 θήκες muffin.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπόλ τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και το μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε το γάλα, το baking powder και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Γεμίζουμε τις θήκες muffin έως την μέση με το μείγμα.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι οι κορυφές να χρυσίσουν ελαφρώς για περίπου 15-20 λεπτά.
- Ενώ τα muffins ψήνονται, ετοιμάζουμε το γαρνίρισμα.
- Βάζουμε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ. Σε ξεχωριστό μπόλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.
- Μόλις τα donut muffins είναι έτοιμα τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε να “σταθούν” για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε προσεκτικά τα muffins από τις θήκες και βουτάμε καθένα πρώτα στο λιωμένο βούτυρο και μετά στο μείγμα ζάχαρης-κανέλας.
- Αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο ώστε να σταθεροποιηθεί η κανελοζάχαρη και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!