Το Πάσχα είναι από τις λιγότερο αγαπημένες μου γιορτές. Για να είμαι ειλικρινής την βρίσκω ιδιαίτερα μελαγχολική γιορτή όμως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για κάθε είδους χειροτεχνίες. Αγαπημένη ενασχόληση των ημερών είναι η διακόσμηση της πασχαλινής λαμπάδας. Τα μικρά τρελαίνονται να βοηθούν και να ανακατεύονται με κάθε είδους υλικό (και να γινόμαστε όλοι χάλια!). Βαφτιστήρια προς το παρόν δεν υπάρχουν, συνεπώς τις δημιουργίες μας τις χαίρονται τα μεγάλα παιδιά όπως οι παπούδες και οι γιαγιάδες. 

Κάθε χρόνο μερικές λαμπάδες decoupage και μερικές με κρεμαστά διακοσμητικά. Είναι πολύ εύκολες και τις χαίρονται όλοι.

Φτιάχνουμε χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες για μικρούς και μεγάλους | Μια υπέροχη δημιουργική απασχόληση για όλους.

DIY Πασχαλινές λαμπάδες στα γρήγορα

Υλικά

  • Λαμπάδα (ότι χρώμα θέλετε)
  • Κορδέλες, σχοινιά, κορδόνια 
  • Ξύλινο διακοσμητικό σχέδιο
  • Χάντρες κλπ. 
  • πιστόλι θερμοκόλλησης
Φτιάχνουμε χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες για μικρούς και μεγάλους | Μια υπέροχη δημιουργική απασχόληση για όλους.

Οδηγίες

  1. Με το θερμοκολλητικό πιστόλι, κολλήστε τη μία άκρη της κορδέλας (σχοινί, σπάγκος) και ύστερα περιστρέψτε την πολύ σφιχτά γύρω από το κερί. Μόλις «ντύσετε» το μεγαλύτερο μέρος του κεριού, κολλήστε ξανά με το πιστόλι και τη δεύτερη άκρη της.
  2. Χρησιμοποιήστε ξανά το ειδικό πιστόλι για να κολλήσετε το ξύλινο διακοσμητικό που έχετε επιλέξει και αφήστε το για λίγο να στεγνώσει. 
  3. Φτιάξτε έναν πολύ ωραίο φιόγκο με τις κορδέλες που έχετε επιλέξει και προσθέστε στις άκρες του όλα τα υπόλοιπα μικρά κρεμαστά (ματάκι, μπίλιες, χρυσά διακοσμητικά). 
  4. Μόλις είναι έτοιμος, με το ειδικό πιστόλι και πάλι, κολλήστε τον πάνω στην ξύλινη φιγούρα.
  5. Τοποθετήστε τη λαμπάδα μέσα σε μια ωραία συσκευασία και παραδώστε την στον τυχερό!

Καλό Πάσχα!

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment