Ποιος δεν αγαπά τα κέικ; Μπορεί τα αλμυρά να κερδίζουν όλα και περισσότερους θαυμαστές, τα γλυκά κέικ όμως συνεχίζουν να μονοπολούν το τετράδιο συνταγών μας. Η τελευταία μου προσθήκη είναι αυτό το Σιροπιαστό Κέικ Καρύδας με άρωμα λεμονιού και πλούσια γεύση. Μια λαχταριστή – εξωτική – συνταγή που είναι σίγουρη ότι θα αγαπήσετε και εσείς, ειδικά εάν αγαπάτε την καρύδα.

Συνταγή για ζουμερό, συροπιαστό κέικ καρύδας γεμάτο αρώματα και πλούσια γεύση | Μια λαχταριστή - εξωτική - συνταγή που θα αγαπήσετε.

Σιροπιαστό Κέικ Καρύδας

8-10 άτομα 

Προετοιμασία: 20 λεπτά – Ψήσιμο: 50 λεπτά

Υλικά

  • 1 φλ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • 3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. φρέσκο γάλα
  • 2 φλ. τριμμένη αποξηραμένη καρύδα
  • 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

Για το σιρόπι

  • 3 φλ. νερό
  • 2½ φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
Συνταγή για ζουμερό, συροπιαστό κέικ καρύδας γεμάτο αρώματα και πλούσια γεύση |  Μια λαχταριστή - εξωτική - συνταγή που θα αγαπήσετε.

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα κέικ.
  2. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το μαλακωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να έχουμε ένα ανοιχτόχρωμο και σχετικά αφράτο μείγμα και η ζάχαρη να λιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας χωρίς να σταματήσουμε, μέχρι να ενωθούν καλά με το μείγμα.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, την τριμμένη καρύδα και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και λείο μείγμα.
  5. Τέλος, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφρά.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στην αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε το κέικ για 50 λεπτά. Δοκιμάζουμε το ψήσιμο με το τρικ του μαχαιριού.
  7. Όσο ψήνετε το κέικ, ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  8. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Τα βράζουμε για 7-8 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
  9. Αποσύρουμε το σιρόπι από την φωτιά και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
  10. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι.
  11. Εάν θέλουμε γαρνίρουμε με τριμμένη καρύδα.

Καλή απόλαυση!

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment