Η νέα σεζόν ξεκινά με μια συνταγή για πανεύκολα ψωμάκια χωρίς αλεύρι, τα γνωστά Cloud Bread. Είναι μια νόστιμη ιδέα, εάν θέλετε να περιορίσετε τους υδατάνθρακες όπως και εγώ αυτή την περίοδο, αλλά είστε εθισμένοι, όπως και εγώ από πάντα, στο ψωμί. Δοκίμασα την μοναδική αυτή συνταγή και είμαι σίγουρη ότι θα εντυπωσιάσει και εσας, όπως και εμένα.

Cloud Bread
για 4 μικρές πιτούλες ή τρία ψωμάκια
Υλικά
- 3 αυγά
- 1 κ.γ. baking powder
- 3 κ.σ. τυρί κρέμα*

Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Σε δυο μπολ, χωρίζουμε τα αυγά.
- Ρίχνουμε το baking στα ασπράδια και χτυπάμε σε μαρέγκα.
- Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός τους κρόκους με το τυρί κρέμα.
- Ενσωματώνουμε στο μείγμα των κρόκων, την μαρέγκα. Για να μην ξεφουσκώσει, φροντίζουμε να το κάνουμε χρησιμοποιώντας μια μαρίζ και πάντα με απαλές κινήσεις.
- Τοποθετούμε πάνω στο ταψί το μείγμα δημιουργώντας κύκλους, προσέχοντας να έχουν το ίδιο πάχος.
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Σημ.
- Για την αλμυρή εκδοχή τους, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα σκόνη σκόρδου, ρίγανη, θυμάρι ή οποιοδήποτε μπαχαρικό ή μυρωδικό μας αρέσει.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε το τυρί κρέμα με στραγγιστό γιαούρτι.
Δοκιμάστε επίσης
