Η αποστολή για την καλύτερη, πιο εύκολη και ταυτόχρονα γρήγορη συνταγή για ρολά κανέλας έλαβε τέλος. Σε 1 ώρα μπορείτε να απολαύσετε σπιτικά ρολά κανέλας, αφράτα και μοσχομυριστά. Μόλις την δοκιμάσετε είμαι σίγουρη ότι θα θέλετε να τα φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Αφράτα Ρολά κανέλας (Cinnamon Rolls) εύκολα και γρήγορα. Σε 1 ώρα απολαμβάνετε μοσχομυριστά ρολά κανέλας με υλικά που ήδη έχετε στο ντουλάπι!

Αφράτα ρολά κανέλας (Cinnamon Rolls) σε 1 ώρα

10-12 τεμ.

Προετοιμασία: 10 λεπτά – Αναμονή: 10 + 25 λεπτά – Ψήσιμο: 15 λεπτά

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 1 φλ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 1/4 φλ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 1/2 φλ. αλεύρι ΓΟΧ (για όλες τις χρήσεις)
  • 1/4 φλ. ζάχαρη λευκή
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 αυγό

Για τη γέμιση

  • 1/3 φλ. ζάχαρη λευκή
  • 1/3 φλ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κ.σ. κανέλα
  • 1/4 φλ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Για το γλάσο

  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γλ. απόσταγμα βανίλιας
  • 2-3 κ.σ. φρέσκο γάλα 
Αφράτα Ρολά κανέλας (Cinnamon Rolls) εύκολα και γρήγορα. Σε 1 ώρα απολαμβάνετε μοσχομυριστά ρολά κανέλας με υλικά που ήδη έχετε στο ντουλάπι!

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε την ζύμη. Βάζουμε το γάλα με το βούτυρο σε ένα μικρό μπόλ και το ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμμάτων αρχικά για 1 λεπτό, ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε ξανά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το γάλα ζεσταθεί. 
  2. Σε ένα άλλο μπόλ, ανακατεύουμε τα 3 φλ. αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσαρμόζουμε στο μίξερ το ειδικό εξάρτημα για το ζύμωμα (γάτζος) και βάζουμε στον κάδο την μαγιά και το μείγμα γάλα-βούτυρο (να μην είναι καυτό). Ανακατεύουμε με το χέρι για να λιώσει η μαγιά.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και το αυγό και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Εάν η ζύμη κολλάει στα τοιχώματα του κάδου, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι η ζύμη να “μαζευτεί” γύρω από τον γάτζο. Συνεχίζουμε το ζύμωμα για περίπου 5 λεπτά ακόμα σε μέτρια ταχύτητα.
  4. Σκεπάζουμε τον κάδο με μια υγρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και να φουσκώσει. 
  5. Στο μεταξύ, φτιάχνουμε την γέμιση ανακατεύοντας τις δύο ζάχαρες με την κανέλα. 
  6. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε ένα μεγάλο ορθογώνιο.
  7. Αλείφουμε πολύ καλά όλη την επιφάνεια με το μαλακωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρη-κανέλα.
  8. Ξεκινώντας από την μεγάλη πλευρά του ορθογωνίου, αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό, βρέχοντας με λίγο νερό τη ζύμη στο τελείωμα προκειμένου να “κολλήσει”.
  9. Κόβουμε το ρολό σε ίσες φέτες (περίπου 10-12 κομμάτια). Τοποθετούμε τα ρολά σε ένα βουτυρωμένο σκεύος (με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω), καλύπτουμε με υγρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 25 λεπτά. 
  10. Όσο φουσκώνει η ζύμη, προετοιμάζουμε το γλάσο. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε την ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε την βανίλια και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά. Εάν το γλάσο είναι αραιό, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη ακόμη, εάν είναι πηχτό προσθέτουμε λίγο γάλα. 
  11. Όταν τα ρολά φουσκώσουν, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  12. Αποσύρουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά πριν τα γαρνίρουμε με το γλάσο.
Αφράτα Ρολά κανέλας (Cinnamon Rolls) εύκολα και γρήγορα. Σε 1 ώρα απολαμβάνετε μοσχομυριστά ρολά κανέλας με υλικά που ήδη έχετε στο ντουλάπι!

Καλή απόλαυση!

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

3 Comments

  1. Στη συνταγη γράφετε αλατι ενώ στα υλικά αυγο! Για να δουμε τωρα αν βγει με αλατι αντί για αυγο

    • Κική σε ευχαριστώ για την επισήμανση, μου είχε ξεφύγει το αλάτι στα υλικά. Η συνταγή απαιτεί 1/2 κ.γλ. αλάτι το οποίο ανακατατεύεις μαζί με το αλεύρι κλπ. Όσον αφορά το αυγό αυτό το χρησιμοποιείς όπως αναφέρετε στις οδηγίες εκτέλεσης.

  2. Χρήστος Reply

    Εγώ ακολούθησα την συνταγή και μου έγιναν σαν μπισκότα καθόλου αφράτα

Write A Comment