Κέικ χωρίς αυγά και γάλα γίνεται; … Γιατί να μην γίνεται; Πως φτιάχνουμε άλλωστε την Φανουρόπιτα; Δοκιμάστε το. Δεν έχετε να χάσετε και τίποτα άλλωστε. Το αντίθετο … θα κερδίσετε μια ακόμη νόστιμη και γρήγορη συνταγή, από αυτές που τόσο αγαπάμε όλοι.
Αυτό το νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ είναι ζουμερό και αφράτο. Πλούσιο σε σοκολάτα που όμοιό του δεν έχετε ξαναφάει. Μπορείτε μάλιστα να πάτε τη συνταγή ένα βήμα πιο πέρα και να του απλώσετε και ένα σοκολατένιο γλάσο από πάνω. Ειλικρινά δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την νοστιμιά του.

Νηστίσιμο Σοκολατένιο Κέικ
4-6 άτομα
Προετοιμασία: 5 λεπτά – Ψήσιμο: 35 λεπτά
Υλικά
- 1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.σ. κακάο
- 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 1 φλ. ζάχαρη λευκή
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. λευκό ξύδι
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 5 κ.σ. φυτικό λάδι (αραβοσιτέλαιο κλπ.)
- 1 φλ. νερό

Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, την σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
- Κάνουμε τρεις μικρές λακκούβες και προσθέτουμε στην μια το ξύδι, στην δεύτερη το εκχύλισμα βανίλιας και στην τρίτη το ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά, κάνοντας το γνωστό τέστ με το μαχαίρι.
- Αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Απλώνουμε γλάσο σοκολάτας ή πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!