Το φαγητό για μένα είναι μεγάλη απόλαυση. Μπορεί να φταίει ο Ταύρος μέσα μου αλλά πραγματικά θεωρώ το φαγητό μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις στη ζωή. Μια λοιπόν από τις μεγαλύτερες μου αδυναμίες είναι το μεξικάνικο φαγητό. Μεξικάνικο, tex-mex … όποια και αν είναι η συνταγή το σίγουρο είναι ότι θα την δοκιμάσω. Η αγάπη μου αυτή έχει μεταφερθεί και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και έτσι μικροί κι μεγάλοι δεν χάνουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Μεξικάνικη κουζίνα. Ένα από τα φαγητά που φτιάχνω πολύ συχνά είναι Enchiladas κοτόπουλο.

Μαλακές πιτούλες γεμιστές με μπόλικο τυράκι, κοτόπουλο και σάλτσα ντομάτα ψημένες στο φούρνο, τόσο όσο να λιώσει το τυρί και να ενωθούν οι γεύσεις και οι μυρωδιές. Σας άνοιξα την όρεξη; Ελάτε λοιπόν να φτιάξουμε παρέα Enchiladas Κοτόπουλο με την εύκολη συνταγή που σας δίνω παρακάτω. Μην αποθαρυνθείτε από τα πολλά υλικά, εάν χρησιμοποιήσετε έτοιμο ψητό κοτόπουλο και έχετε έτοιμη την σαλτσούλα από την προηγούμενη ημέρα, το φαγητό αυτό γίνεται σε χρόνο dt!

Enchiladas Κοτόπουλο

6 άτομα

Προετοιμασία: 15 λεπτά – Ψήσιμο: 30 λεπτά 

Υλικά

  • 3 φλ. ψιλοκομμένο ψητό κοτόπουλο*
  • 3 φλ. τριμμένα ανάμεικτα κίτρινα τυριά (γκούντα, ρεγκάτο, ένταμ)
  • 2-3 φλ. σπιτική σάλτσα enchilada
  • 1 φλ. ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
  • 1/3 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο (ή μαϊντανό)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 12 μαλακές tortillas
Συνταγή για μεξικάνικο enchiladas με κοτόπουλο και σπτική σάλτσα. Μια εύκολη συνταγή που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς.

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  2. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με 2 φλ. από το τυρί και 1 φλ. από την σάλτσα, τις πιπεριές, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι (το μείγμα πρέπει να είναι ελαφρώς ζουμερό ώστε να μην μας στεγνώσει στο ψήσιμο).
  3. Μαλακώνουμε τις tortillas στον φούρνο μικροκυμάτων σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  4. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό σκεύος.
  5. Γεμίζουμε κάθε tortilla με περίπου 1/3 φλ. από το μείγμα και τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε τα ρολά το ένα δίπλα στο άλλο με το κλείσιμο προς τα κάτω.
  6. Περιχύνουμε με ένα 1 φλ. σάλτσα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά. Στην συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.
  7. Σερβίρουμε τα Enchiladas Κοτόπουλο ζεστά με επιπλέον σάλτσα στο πλάι.

Καλή όρεξη!

Σημ.:

  1. Μπορούμε να ψιλοκόψουμε το κοτόπουλο εύκολα και γρήγορα χρησιμοποιώντας το multi. Το βάζουμε λίγο λίγο στο ειδικό δοχείο (χωρίς υγρά) και έχουμε έτοιμο, ψιλοκομμένο κοτόπουλο σε δευτερόλεπτα. 
  2. Εάν δεν έχετε tortillas, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρές αραβικές πίτες.
Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment