Εκτυπώστε την συνταγή
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ
Προετοιμασία: 30 λεπτά – Ψήσιμο: 30 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε
ελαφρά το μπέικον (να βγάλει τα λίπη του), προσθέτουμε τα πράσα και το
ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 5 λεπτά
(μέχρι να γυαλίσουν τα λαχανικά). Αποσύρουμε
από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 5-10 λεπτά.
Στη
συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα τα τυριά και ανακατεύουμε.
Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Σε
ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.
Προθερμαίνουμε
τον φούρνο στον αέρα (και κάτω εάν υπάρχει αυτή η ρύθμιση) στους 180oC
βαθμούς. Αλείφουμε μια ταρτιέρα ή ένα στρογγυλό ταψάκι με βούτυρο και
στρώνουμε την ζύμη μας φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα κατά
τα 3/4 του ύψους τους. Αδειάζουμε την χλιαρή γέμιση πάνω στην ζύμη και
την απλώνουμε ομοιόμορφα. Περιχύνουμε την τάρτα με το μείγμα
αυγών-κρέμας γάλακτος. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά
περίπου.
Την αφήνουμε να κρυώσει ώστε να μπορέσουμε να την κόψουμε σε κομμάτια.
Καλά Μαγειρέματα!