Αγαπώ πολύ τις γρήγορες και νόστιμες συνταγές. Και αν έχουν λίγα υλικά, τότε τις αγαπώ λιγάκι παραπάνω. Μια τέτοια συνταγή είναι και η σημερινή. Γρήγορα και νόστιμα τυροπιτάκια. Ενδεχομένως να είναι η γρηγορότερη και ευκολότερη συνταγή για τυροπιτάκια που θα φτιάξετε. Σας αφήνει το περιθώριο να πειραματιστείτε με τους συνδυασμούς τυριών αλλά και να “ξεφορτωθείτε” αλλαντικά και τυριά που σας έχουν μείνει. Επίσης είναι ιδανική για εκδρομές, πάρτυ καθώς με μια δόση φτιάχνετε περισσότερα από 35 κομμάτια, ανάλογα βέβαια και με το μέγεθος. Δοκιμάστε να προσθέσετε ψιλοκομμένο μπέικον ή παριζάκι, χρωματιστές πιπεριές ή λιαστές ντομάτες.
Γρήγορα και νόστιμα τυροπιτάκια
40 κομμάτια περίπου (ανάλογα με το μέγεθος)
Προετοιμασία: 10 λεπτά – Ψήσιμο: 20 λεπτά
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αυγά
- 350 γρ. διάφορα τυριά τριμμένα (φέτα, ρεγκάτο, γκούντα, κασέρι, ένταμ κλπ.)
- 200 γρ. αραβοσιτέλαιο*
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, τα αυγά και το λάδι και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο τέλος προσθέτουμε τα τυριά, αλάτι και πιπέρι.
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια (σαν κεφτέδες) και τα αραδιάζουμε στο ταψί, με κάποια απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε τα τυροπιτάκια για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.
Σημ.
Εάν δεν έχετε αραβοσιτέλαιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο αραιωμένο με νερό σε αναλογία (1/3 νερό, 2/3 ελαιόλαδο)