ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ
Προετοιμασία: 10 λεπτά – Μαγείρεμα: 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
1/4 φλ. ελαιόλαδο
4 στήθη κοτόπουλο, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.σ. ξερός βασιλικός
1/4 φλ. ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος, μαγειρεύουμε το κοτόπουλο σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να γίνει. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε στο σκεύος το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδια για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον βασιλικό και 2 κ.σ. μπαλσάμικο. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τις πιπεριές. Προσθέτουμε το μπαλσάμικο και σερβίρουμε αμέσως και ρύζι.
BALSAMIC CHICKEN WITH PEPPERS
Preparation: 10 minutes – Cooking: 15 minutes
INGREDIENTS
1/4 cup olive oil
4 chicken breasts, cut into stripes
1 red pepper, thinly sliced
1 yellow pepper, thinly sliced
1 orange pepper, thinly sliced
1 medium onion,thinly sliced
4 cloves garlic, finely chopped
1 tbsp dried basil
1/4 cup balsamic vinegar
salt, pepper
DIRECTIONS
Cook chicken in 2 tbsp olive oil until cooked through. Season with salt and pepper. Remove chicken and set aside.
Cook peppers and onions for 5 minutes or until they are tender in the remaining oil. Mix in garlic and cook for extra 1 minute. Mix in basil and 2 tbsp balsamic vinegar. Reduce heat to low and combine chicken with peppers. Stir in the remaining balsamic vinegar just before serving. Serve with some rice on the side.