Πως θα είναι άραγε η επιστροφή στο σχολείο την φετινή χρονιά; Το σίγουρο πάντως είναι πως όλοι θέλουμε να είναι τα παιδιά μας ασφαλή. Αλλά και να την κάνουμε όσο πιο ιδιαίτερη και ξεχωριστή γίνεται. Παρακάτω θα βρείτε 4 Ιδέες για να κάνετε ιδιαίτερη την επιστροφή στο σχολείο.

Back to School | Πως να κάνετε ιδιαίτερη την επιστροφή στο σχολείο

1| Οικογενειακό Δείπνο

Μια από τις οικογενειακές παραδόσεις που έχουμε τα τελευταία χρόνια είναι να να τρώμε όλοι μαζί το βραδυνό μας. Το βράδυ πριν αρχίσουν τα σχολεία, τα παιδιά επιλέγουν το φαγητό (συνήθως είναι πίτσα, σουβλάκια ή burgers), στρώνουν την τραπεζαρία και τρώμε όλοι μαζί. Συζητάμε τις προσδοκίες τους αλλά και τους φόβους τους για τη νέα σχολική χρονιά. Κάθε χρόνο με εντυπωσιάζει πόσο πολύ έχουν μεγαλώσει και πόσο ώριμοι γίνονται όσο περνάνε τα χρόνια. Φέτος σκέφτομαι να τα βάλουν να συμπληρώσουν και κάποιο Back to School Ερωτηματολόγιο-Συνέντευξη. Ετσι για να έχουμε να θυμόμαστε!

2| 1η ημέρα στο σχολείο φωτογράφηση

Μια αναμνηστική φωτογραφία, συνήθως στα γρήγορα και χωρίς πολλά πολλά, είναι ότι πρέπει για να θυμόμαστε την πρώτη ημέρα κάθε σχολικής χρονιάς. Το έθιμο αυτό το τηρώ από τότε που τα παιδιά πήγαιναν στον παιδικό και φυσικά έχω σκοπό να το τηρήσουμε και φέτος (με γκρίνια ή χωρίς). Κάθε χρόνο σκέφτομαι να το συνδυάσω και με μια αντίστοιχη φωτογραφία την τελευταία ημέρα του σχολείου αλλά – ψέματα δεν θα πω – το ξεχνάω πάντα!

9 Συμβουλές για έξυπνες σχολικές αγορές ώστε και οικονομία να κάνετε αλλά και να μην στερήσετε από τα παιδιά σας την χαρά του καινούργιου.

3| Οικογενειακό Brunch

Κάτι άλλο που σκέφτομαι να ξεκινήσουμε να κάνουμε φέτος είναι μετά τον Αγιασμό να πηγαίνουμε όλοι μαζί για πρωινό. Δεδομένου ότι την ημέρα που ανοίγουν τα σχολεία, θα έχω άδεια σκέφτομαι ότι θα ήταν ευκαιρία να απολαύσουμε ένα λαχταριστό πρωινό. Το Public στο Σύνταγμα έχει γίνει το αγαπημένο μας στέκι όχι μόνο για τις κάθε είδους αγορές μας αλλά και για το λαχταριστό μενού του Public Cafe.

4| Shopping για σχολικά είδη

Τα τελευταία χρόνια κάνουμε το μεγαλύτερο μέρος των σχολικών μας αγορών από το site των Public Stores. Χωρίς ταλαιπωρία, εύκολα και γρήγορα έχουμε όλα τα σχολικά που χρειαζόμαστε. Αποκλειστικά σχέδια σε τσάντες και κασετίνες, βιβλία, γραφική ύλη, προϊόντα τεχνολογίας αλλά και τα πρακτικά school-packs σε ασυναγώνιστες τιμές! Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν κάνουμε και την καθιερωμένη μας επίσκεψη σε κάποιο φυσικό κατάστημα Public έτσι για το έθιμο αλλά και για κάποια που ξεχάσαμε να προσθέσουμε στο καλάθι μας (συμβαίνει και σε εσάς αυτό;) Φέτος ιδανικά θα συνδυάσουμε το Shopping για σχολικά είδη και με οικογενειακό bruch (2 σε 1!).

Διαβάστε επίσης: 9 Συμβουλές για έξυπνες σχολικές αγορές

Η πρώτη μέρα στο σχολείο κάθε χρόνο είναι σημαντική για όλους μας. Ειδικά η φετινή, ίσως να είναι και από αυτές που θα μας μείνουν περισσότερο στο μυαλό. Όπως και να έχει, είναι όμορφο να βρίσκουμε τρόπους να την κάνουμε ιδιαίτερη. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτές οι μικρές στιγμές ευτυχίας και χαράς, είναι που κάνουν την ζωή μας όμορφη.

Διαβάστε εδώ όλα τα Back to School άρθρα

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment