Αυγά σε σάλτσα ντομάτας! Ένας αγαπημένος συνδυασμός που ικανοποιεί ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Αν και ανάλογα με την περιοχή, έχει και διαφορετικό όνομα (στραπατσάδα, καγιανάς, Shakshuka, Scrambled), ένα είναι σίγουρο. Πρόκειται για ένα πεντανόστιμο και εύκολο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί είτε ως brunch είτε ως ένα γρήγορο γεύμα.

Αυγά σε σάλτσα ντομάτας με φέτα

3-4 άτομα

Προετοιμασία: 10 λεπτάΜαγείρεμα: 30-35 λεπτά

Υλικά

Για τα αυγά

  • 6 αυγά
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • 1 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή
  • ½ κ.γλ. μπούκοβο ή πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 4 μεγάλες ντομάτες, τριμμένες
  • 100 γρ. φέτα
  • 2-3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • μπόλικο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αυγά σε σάλτσα ντομάτας με φέτα | Ένα πεντανόστιμο και εύκολο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί είτε ως brunch είτε ως ένα γρήγορο γεύμα.

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε την πιπεριά για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και αυτή. Αλατοπιπερώνουμε.
  2. Προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
  3. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες.
  4. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και αφήνουμε να μαγειρευτεί η σάλτσα (περίπου 10-15 λεπτά), ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει. Μόλις
  5. Μόλις πήξει η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε απαλά.
  6. Με το κουτάλι κάνουμε 6 τρύπες στη σάλτσα και ρίχνουμε μέσα στην καθεμία 1 αυγό, προσεκτικά για να μην σπάσει ο κρόκος.
  7. Επιστρέφουμε το τηγάνι στη φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε τα αυγά για 6-7 λεπτά.
  8. Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα, μαϊντανό ψιλοκομμένο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή απόλαυση!

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment