Ο θεσμοθετημένος διαγωνισμός νέων σχεδιαστών, New Designers Awards δίνει την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς να κάνουν ένα σημαντικό βήμα για τη σταδιοδρομία τους στην ελληνική και τη διεθνή αγορά της μόδας. Οι νέοι δημιουργοί που συμμετέχουν στα New Designers Awards έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια επίδειξη μόδας υψηλών προδιαγραφών παραγωγής και καλλιτεχνικής επιμέλειας και να διαγωνιστούν για τα βραβεία Best Catwalk, Best Trendsetter και Best New Designer, τα οποία θα τους εξασφαλίσουν σημαντικά έπαθλα για την μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία καθώς και την εξέλιξή τους. Ένας θεσμός που τα τελευταία 15 χρόνια έχει αναδείξει σπουδαίους Έλληνες σχεδιαστές και τους έχει δώσει την ευκαιρία να προβάλουν το ταλέντο τους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Athens Fashion Week | New Designers Awards

Πρόσφατο λαμπρό παράδειγμα αποτελεί η ταλαντούχα νέα σχεδιάστρια Ιππολύτη Κακάβa, η οποία στο πλαίσιο της 30ης Εβδομάδας Μόδας κέρδισε το βραβείο «Best New Designer» και το έπαθλο της δωρεάν συμμετοχής σε Εβδομάδα Μόδας στο εξωτερικό. Η Ιππολύτη Κακάβα άδραξε την ευκαιρία και ταξίδεψε μέχρι την Αμερική για να συμμετάσχει στο Orange County Fashion Week στην Καλιφόρνια παρουσιάζοντας τη συλλογή της. Το Orange County Fashion Week δεν είναι τυχαίο που αυτοαποκαλείται ως «Luxury Market of California» καθώς είναι το απόλυτο σημείο συνάντησης των επαγγελματιών της μόδας και πόλος έλξης των media και των buyers από όλο τον κόσμο.

Η 32η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας επιστρέφει από τις 5 μέχρι τις 8 Μαΐου 2023 στο Ζάππειο Μέγαρο και ο θεσμός των «New Designers Awards by Guizhou Moutai»  είναι προ των πυλών! Χορηγός των βραβείων αυτή τη σεζόν είναι η εταιρεία Χρήστος Καγκλής και ΣΙΑ Ε.Ε., αντιπρόσωπος του Guizhou Moutai στην Ελλάδα.

Το Guizhou Moutai προσκαλεί τους νέους Έλληνες σχεδιαστές να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό που διοργανώνεται στα πλαίσια της 32ης Εβδομάδας Μόδας.

 Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από σημαντικούς επιχειρηματίες του χώρου της μόδας, σχεδιαστές, δημοσιογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα αξιολογήσουν το έργο των σχεδιαστών και στη συνέχεια θα αναδείξουν τους 3 νικητές. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής των «New Designers Awards by Guizhou Moutai» που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας. Κατά τη διάρκεια της απονομής ο χορηγός θα πραγματοποιήσει μία εκδήλωση γευσιγνωσίας «Sharing Moutai, Sharing Beauty» την οποία θα συνοδεύσουν εδέσματα από γνωστούς σεφ.

Αυτή τη σεζόν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ), που στηρίζει σταθερά τους νέους επιχειρηματίες του κλάδου της ένδυσης, αλλά και τους νέους σχεδιαστές – δημιουργούς, θα προσφέρει για δεύτερη συνεχή χρονιά, βραβείο στον πρώτο νικητή. Το «Best New Designer» βραβείο, αντιστοιχεί το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ, ως δείγμα ευγενικής συμβολής του Επιμελητηρίου, στην ανάπτυξη και προβολή της νεανικής επιχειρηματικότητας της χώρας και στην επιβράβευση της δημιουργικότητας των νέων, ταλαντούχων δημιουργών.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην τελετή «New Designers Awards by Guizhou Moutai» η οποία θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της 32ης Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας στο Ζάππειο Μέγαρο.

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment