Μακάρι να μπορούσαμε να βάλουμε σε ένα μικρό μπουκαλάκι όλη την λάμψη των διακοπών! Είναι πολλά περισσότερα από το ηλιοκαμένο δέρμα και την ηρεμία στο πρόσωπό μας. Οι διακοπές μας αφήνουν ένα αίσθημα χαλάρωσης, ηρεμίας και ευεξίας, σαν να μας άγγιξε μαγικά μια αρχαία θεά. Δεν είναι μόνο η άμεση επαφή μας με τον ήλιο, ο οποίος βέβαια και κρύβει κινδύνους, αλλά και όλες εκείνες οι υγιεινές συνήθειες των διακοπών που ξαφνικά βρίσκουν θέση στη ζωή μας. Όλες αυτές οι υγιεινές συνήθειες των διακοπών που με λίγη διαφοροποίηση μπορούν να ενταχθούν στην καθημερινότητά μας και να μας συντροφεύσουν και κατά την χειμερινή περίοδο.

1| Νερό

Όλο το χρόνο πρέπει να πιέζω τον εαυτό μου να θυμηθεί να πίνει νερό. Κατά έναν μαγικό τρόπο, όταν είμαι σε διακοπές έχω πάντα μαζί μου ένα μπουκάλι νερό και πίνω συνεχώς. Τα οφέλη του νερού στον οργανισμό μας είναι πολλά και γνωστά. Τι καλύτερο από το έχουμε δίπλα μας πάντα, όλο το χρόνο, ένα μπουκάλι νερού και να πίνουμε συνεχώς;

Διαβάστε επίσης: 20 Λόγοι για να αρχίσετε την ημέρα σας με νερό και λεμόνι

2| Περπάτημα

Στην πόλη, στην καθημερινότητά μας, βασίζουμε την μετακίνησή μας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο αυτοκίνητο και στο ταξί. Στις διακοπές το ρίχνουμε στο περπάτημα για να εξερευνήσουμε κάθε κρυμμένη γωνιά του προορισμού μας. Γιατί λοιπόν να μην εντάξουμε το περπάτημα στην καθημερινότητά μας; Λίγα λεπτά περπάτημα θα ωφελήσουν την φυσική κατάστασή μας και θα μας αναζωογήσουν. Κάντε μια βόλτα στο κοντινό πάρκο ή προτιμήστε να περπατήσετε αντί να πάρετε το αυτοκίνητο για κάποιον κοντινό προορισμό.

Διαβάστε επίσης: 5 Συμβούλες-Κίνητρα για να αθλείσαι

3| Υγιεινό φαγητό

Θεωρώ το φαγητό μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής. Όταν όμως το πρόγραμμα γίνεται βαρύ τότε η μαγεία της δημιουργίας χάνεται και οι επιλογές γίνονται όχι και τόσο υγιεινές. Στις διακοπές πάλι, οι επιλογές για υγιεινό φαγητό είναι τόσες πολλές που αναγκαστικά θα φας υγιεινά! Ποιος μπορεί να αντισταθεί άλλωστε στην πληθώρα των τοπικών προϊόντων και πιάτων σε όποια μεριά της Ελλάδας και αν βρεθεί; Σαλάτες, φρούτα, χυμοί ακόμη και γιαούρτι με μέλι μπορούν αναμετρηθούν στα ίσια με κάθε λογής σνακ. Τι καλύτερο λοιπόν από το να εντάξουμε περισσότερες σαλάτες, φρούτα κλπ. στη διατροφή μας όταν επιστρέψουμε.

Διαβάστε επίσης: Mindful eating

4| Ενυδάτωση

Πόσες φορές έχετε πέσει για ύπνο χωρίς να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας; Πόσες φορές έχετε κάνει μπάνιο και έχετε παραλείψει να απλώσετε μια ενυδατική στο σώμα σας; Κατά έναν μαγικό τρόπο, όλα αυτά όταν είμαστε σε διακοπές ανήκουν στην καθημερινή ιεροτελεστία μας. Δεν θα μιλήσω καν για τις no make up ημέρες και νύχτες! Ας συνεχίσουμε λοιπόν αυτή τη συνήθεια και όταν επιστρέψουμε στην πόλη και την καθημερινότητά μας. Ποτέ, μα ποτέ χωρίς ενυδάτωση.

Διαβάστε επίσης: Πως να ενυδατώσετε το δέρμα σας

5| Διάβασμα

Όταν είμαι σε διακοπές, ο ρυθμός που διαβάζω βιβλία είναι εξωπραγματικός! Κατά μέσο όρο διαβάζω 5 βιβλία στις διακοπές μου, όσα δηλαδή διαβάζω όλη την υπόλοιπη χρονιά. Τις ημέρες των διακοπών θα με βρεις πάντα με ένα βιβλίο στο χέρι. Βυθίζομαι τόσο πολύ στο διάβασμα που ξεχνάω ακόμη και τις βουτιές στη θάλασσα. Αν και έχω ήδη εντάξει το διάβασμα στην καθημερινότητά μου τη φετινή χρονιά, έχω βάλει στον εαυτό μου την πρόκληση να διαβάζει τουλάχιστον ένα βιβλίο τον μήνα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να χαλαρώνεις τα μεσημέρια του ΣΚ παρέα με ένα βιβλίο.

Εδώ θα βρείτε όλες τις προτάσεις για βιβλία ενηλίκων

6| Ξεκούραση και ηρεμία

Οι διακοπές του καθενός μπορεί να είναι διαφορετικές αλλά όλες έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Την ξεκούραση και την ηρεμία. Ένα καλό 8ωρο ύπνου το έχουμε όλοι ανάγκη όλο τον χρόνο, όχι μόνο στις διακοπές. Καιρός λοιπόν να αφήσουμε τις όποιες δουλειές για το φως της ημέρας και να κοιμόμαστε νωρίς ώστε να μπορούμε να ξεκουραστούμε. Με αυτό τον τρόπο το πρωινό ξύπνημα γίνεται πιο εύκολο, οι μπαταρίες μας γεμίζουν ενέργεια και μπορούμε να ανταπεξέλθουμε πιο εύκολα στις προκλήσεις της καθημερινότητας.

Είναι κοινό μυστικό ότι όλοι μας στις διακοπές είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Αυτή η εκδοχή που θα θέλαμε να είμαστε και την υπόλοιπη χρονιά. Γιατί λοιπόν να μην εντάξουμε τις υγιεινές συνήθειες των διακοπών στην καθημερινότητά μας; Εγώ προσωπικά πέρα από το διάβασμα και την ήρεμη διάθεση, θα προσπαθήσω να περπατώ περισσότερο αλλά και να πίνω όσο περισσότερο νερό μπορώ.

Εσείς, ποιες συνήθειες σκέφτεστε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας; Αφήστε το σχόλιό σας παρακάτω.

Οι διακοπές αφήνουν σε όλους μας ένα αίσθημα χαλάρωσης, ηρεμίας και ευεξίας. Σαν να μας άγγιξε μαγικά μια αρχαία θεά. Δεν είναι μόνο η άμεση επαφή μας με τον ήλιο, αλλά και όλες εκείνες οι υγιεινές συνήθειες των διακοπών που ξαφνικά βρίσκουν θέση στη ζωή μας. Όλες αυτές οι υγιεινές συνήθειες των διακοπών που με λίγη διαφοροποίηση μπορούν να ενταχθούν στην καθημερινότητά μας και να μας συντροφεύσουν και κατά την χειμερινή περίοδο.
Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment