Χωρίς αμφιβολία το Φθινόπωρο είναι εδώ! Μπορεί η θερμοκρασία μερικές ημέρες να είναι υψηλή για την εποχή της αλλά η πρωινή και βραδινή ψύχρα έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Τα παιδιά έχουν επιστρέψει στο σχολείο και τα πρώτα φύλλα έχουν αρχίσει ήδη να πέφτουν. Λίγο έως πολύ το πρόγραμμα όλων μας επιβαρύνεται με επιπλέον τρέξιμο και όλοι μετατρεπόμαστε σε σπιτόγατους, αναζητώντας την θαλπωρή και τη ζεστασία του σπιτιού. Τα τελευταία χρόνια, έχω υιοθετήσει την εποχιακή διακόσμηση στο σπίτι και φροντίζω να αφιερώνω λίγο χρόνο ώστε να το εναρμονίζω το σπίτι μας με την εποχή. Δεδομένου ότι ο χρόνος όλων μας είναι περιορισμένος, σήμερα θα σας δώσω μερικές εύκολες και γρήγορες ιδέες ώστε να προετοιμάσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο και να το κάνετε πιο ζεστό και «χουχουλιάρικο».

5 τρόποι για να υποδεχθείτε το φθινόπωρο

1| Φωτισμός

Προσωπικά έχω ένα μικρό θεματάκι με τον φωτισμό. Δεν μου αρέσουν τα πολλά και δυνατά φώτα. Προτιμώ τον χαμηλό φωτισμό. Όταν βραδιάσει λοιπόν, ανάβω τα φωτιστικά δαπέδου και αφού τελειώσω με όλες τις δουλειές του σπιτιού, ανάβω και τα φώτα που έχω κάτω από τα ντουλάπια. Γενικά έχω διαπιστώσει ο χαμηλός φωτισμός με χαλαρώνει, με ηρεμεί και ταυτόχρονα μου φτιάχνει τη διάθεση. Τελευταία εμμονή μου είναι τα λαμπάκια LED, με τα οποία γεμίζω κάθε λογής γυάλες και βάζα.

5 εύκολοι τρόποι για να υποδεχθείτε το φθινόπωρο στο σπίτι και να το μετατρέψετε σε μια ζεστή φωλιά όπου όλοι θα μπορούν να χαλαρώσουν.

2| Χειμερινά υφάσματα

Χνουδωτά μαξιλάρια, χοντρά, ζεστά ριχτάρια και τραπεζομάντηλα σε ζεστές αποχρώσεις είναι μερικά από τα διακοσμητικά – και μη – στοιχεία που μπορείτε να προσθέσετε στο σπίτι τέτοια εποχή. Επιπλέον επειδή τα βράδια μπορεί να νιώσουμε κάποια ψυχρά φρόντισε να έχεις πάντα μια μικρή κουβερτούλα πρόχειρη στην άκρη του καναπέ. Άλλωστε ποτέ δεν ξέρεις ποιον θα πάρει ξαφνικά εκεί ο ύπνος!

3| Φθινοπωρικές μυρωδιές

Είναι γνωστό ότι οι μυρωδιές και τα αρώματα παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην δημιουργία μιας ζεστής ατμόσφαιρας. Ιδανικά για τη δημιουργία μιας ζεστής ατμόσφαιρας είναι τα αρωματικά κεριά. Ειδικά αυτά με άρωμα κανέλας, μήλου αλλά και καραμέλας είναι τα αγαπημένα μου. Εάν πάλι δεν θέλετε να ανάβετε κεριά γαι λόγους ασφαλείας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια αρωματικά ποτ πουρί. Ενώ πολύ δημοφιλή είναι τελευταία τα στικς και τα αρωματικά έλαια.

5 εύκολοι τρόποι για να υποδεχθείτε το φθινόπωρο στο σπίτι και να το μετατρέψετε σε μια ζεστή φωλιά όπου όλοι θα μπορούν να χαλαρώσουν.

4| Βάλτε τη φύση εντός

Ένας πολύ απλός τρόπος για να υποδεχθείτε το φθινόπωρο στο σπίτι είναι η ίδια η φύση. Τελευταία, έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα μανάβικά μικρές, αληθινές κολοκύθες, οι οποίες είναι υπέροχες για διακόσμηση. Ακόμη καλύτερα μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο κοντινό δασάκι ή βουνό και να μαζέψετε κουκουνάρια, ξυλαράκια ακόμα και φύλλα. Με αυτά μπορείτε να διακοσμήσετε βάζα και πιατέλες. Ειδικά, τα κουκουνάρια είναι ένα πρώτης τάξεως διακοσμητικό. Πριν όμως τα χρησιμοποιήσετε στη διακόσμηση, πρέπει να τα αποστειρώσετε γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να ξεπηδήσει από αυτά.

Διαβάστε επίσης: Πως αποστειρώνουμε αληθινά κουκουνάρια

5| Προετοιμαστείτε για το κρύο

Μπορεί να ζούμε στην Ελλάδα, όπου τα μπάνια στη θάλασσα δεν σταματούν σχεδόν ποτέ, αλλά αν κάτι τέτοιο δεν είναι στα άμεσα σχέδιά σας τότε είναι καλύτερο να μαζέψετε τον καλοκαιρινό εξοπλισμό σας. Πλύντε τα μαγιό στο πλυντήριο, τινάξτε τσάντες και ψάθες και αποθηκεύστε αντιηλιακά και λοιπά προϊόντα θαλάσσης. Τέλος, ελέγξτε καλοριφέρ, ηλιακό και θερμοσίφωνα ότι λειτουργούν καλά, ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων.

Μου αρέσει το σπίτι μου να συμβαδίζει με τις εποχές. Έτσι λοιπόν όταν ο καιρός αρχίζει να κρυώνει, φροντίζω να το μετατρέψω σε μια ζεστή φωλιά όπου όλοι μπορούμε να χαλαρώσουμε.

Αυτοί είναι 5 τρόποι για να υποδεχθείτε το φθινόπωρο. Εσείς πως προετοιμάζετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο; Αφήστε το σχόλιό σας παρακάτω.

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment