Τώρα που το 2023 ανήκει πια στο παρελθόν, ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να σκεφτούμε τι θέλουμε να πετύχουμε το 2024. Έχετε σκεφτεί ποιοί θα είναι οι στόχοι σας για τη νέα χρονιά; Ελάτε να ορίζουμε ρεαλιστικούς στόχους που θα δουλέψουμε για να πετύχουμε! Τώρα λοιπόν είναι η κατάλληλη στιγμή για να σκεφτούμε όλοι τους στόχους που θέλουμε να πετύχουμε φέτος. Παρακάτω θα βρεις ποιοί είναι οι 5 στόχοι που πρέπει να βάλεις και εσύ για το 2024!

5 Στόχοι που πρέπει να βάλεις και εσύ για το 2024

1| Να πετύχετε τα resolutions του 2024

Εάν θέλετε να πετύχετε οτιδήποτε, αυτό θα γίνει με δουλειά και πειθαρχία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσετε να βάζετε στον εαυτό σας αυστηρά deadlines και να επιμένετε σ’ αυτά. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να προγραμματίζετε εγκαίρως όλα όσα θέλετε να πετύχετε. Προσοχή όμως, φροντίστε τα resolutions σας να είναι συγκεκριμένα και εφικτά.

Ο καλύτερος βοηθός σας γι’ αυτό είναι φυσικά το Ημερολόγιό σας. Ξεκινήστε με το μηνιάιο ημερολόγιο και σημειώστε όλες τις σημαντικές ημερομηνίες και τα deadlines που έχετε. Προσωπικά με βολεύει να το πηγαίνω ένα βημα πιο πέρα και να σημειώνω τις εκκρεμότητές μου και στο Ημερήσιο Ημερολόγιό μου που έχω πάντα μαζί μου.

2| Να ταξιδέψετε περισσότερο

Όλοι μας σίγουρα θα θέλουμε να κάνουμε όλα τα ταξίδια που δεν κάναμε τις προηγούμενες χρονιές. Να δούμε νέα μέρη και να ταξιδέψουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Ακόμη και αν τα ταξίδια στο εξωτερικό μοιάζουν δύσκολα, μπορούμε να ταξιδέψουμε εντός των συνόρων. Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου. Είμαι σίγουρη ότι όσο και αν έχετε ταξιδέψει, σίγουρα υπάρχουν μέρη που σας περιμένουν να τα γνωρίσετε. Τα ταξίδια εκτός από ότι ανοίγουν τους ορίζοντές μας και γεμίζουν το μυαλό μας με όμορφες εικόνες, μας βοηθούν να χαλαρώσουμε και να ηρεμήσουμε.

5 στόχοι που πρέπει να βάλεις και εσύ για το 2021! Στόχοι ρεαλιστικοί, εφικτοί από όλους που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητά σας.

3| Ακολουθήστε τα όνειρά σας

Όποια και αν είναι τα όνειρά σας, τώρα είναι η στιγμή για να τα ακολουθήσετε. Κάντε το πρόγραμμά σας και δουλέψετε για να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα. Κάντε τον εαυτό σας προτεραιότητα, σηκώστε τα μανίκια και μην αφήσετε τίποτα να μπει εμπόδιο στα όνειρά σας.

4| Επικεντρωθείτε στα σημαντικά

Τα χρόνια που πέρασαν, όλοι – λίγο ή πολύ – ανακαλύψαμε τι πραγματικά είναι σημαντικό για τον καθένα μας. Η υγεία και η ευτυχία μας είναι σίγουρα πολύτιμα αγαθά για όλους. Απομακρύνετε οτιδήποτε τοξικό υπάρχει στην ζωή σας και αφιερώστε χρόνο στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Θέστε τα όριά σας και διατηρήστε την ιδανική ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

5| Ορίστε ένα αποταμιευτικό πλάνο

Το 2023 ήταν σίγουρα μια χρονιά που οικονομικά μας ζόρισε αρκετά. Αναλογιζόμενοι φυσικά και τις προηγούμενες “μνημονιακές” χρονιές, τα οικονομικά όλων μας σίγουρα δεν είναι και στα καλύτερά τους. Βγάλτε χαρτί, μολύβι και κομπιουτεράκι και δουλέψτε στον προϋπολογισμό της χρονιάς. Καταγράψτε τα έσοδα, τα έξοδα και σκεφτείτε τυχόν τομείς που θα μπορούσατε να κάνετε οικονομία. Ορίστε το δικό σας αποταμιευτικό πλάνο όχι μόνο γι’ αυτη τη χρονιά αλλά για το μέλλον και προσπαθήστε να το τηρήσετε. Σίγουρα θα εκπλαγείτε από τα πόσα χρήματα μπορείτε να “βάλετε στην άκρη”.

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

1 Comment

Write A Comment