3+1 tips για super αποτελέσματα ενάντια στην κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος | Ioanna's Notebook

Μην μου πεις πως δεν έχεις αρχίσει ήδη να σκέφτεσαι πως θα εξολοθρεύσεις κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος ενόψει καλοκαιριού; Άλλωστε και να μην θες, δεν μπορείς να το αποφύγεις αφού σε τηλεόραση, social media και όπου σταθείς ακούς μόνο για αυτό. Όχι κι άδικα βέβαια αφού τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και όλες επιθυμούμε να βελτιώσουμε την εικόνα μας. Στο ερώτημα αν όλα αυτά τα αδυνατιστικά προϊόντα κάνουν δουλειά η προσωπική μου άποψη είναι πως ναι κάνουν. Αυτό που δεν κάνουν είναι θαύματα. Εννοώ πως σίγουρα βελτιώνουν την κατάσταση, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο, ποτέ όμως από μόνα τους. Θα έλεγα καλύτερα πως λειτουργούν συνδυαστικά μαζί με άλλους παράγοντες όπως η διατροφή, η άσκηση και ο οργανισμός μας γενικότερα. 
Θυμάμαι πάντα τον εαυτό μου να καταφεύγει σε αδυνατιστικές κρέμες για χρήση στο σπίτι και πάντα είχα θετικά αποτελέσματα ακόμη και με πιο οικονομικά προϊόντα. Αν εσύ ανήκεις στην κατηγορία που δεν έχεις και σε τόση εκτίμηση τα προϊόντα αυτά τότε θα σου κάνω μία ερώτηση. Είσαι σίγουρη πως τα χρησιμοποιείς σωστά; Σήμερα λοιπόν θα σου δώσω μερικές χρήσιμες συμβουλές για να κάνεις το αδυνατιστικό σου προϊόν να δουλέψει στο maximum. 

Βήμα 1ο 

Μην κάνεις τίποτα αν δεν διώξεις πρώτα τα νεκρά κύτταρα από τα επίμαχα σημεία. Όσο και να το θεωρείς περιττό δεν είναι καθόλου. Ξεκίνησε με ένα απολεπιστικό προϊόν για να ανοίξουν οι πόροι. Έτσι θα εισχωρήσουν πιο βαθιά τα προϊόντα που θα ακολουθήσουν. Τα νεκρά κύτταρα στο δέρμα λειτουργούν ως μόνωση και δεν αφήνουν τα προϊόντα περιποίησης να εισχωρήσουν άρα δεν έχουν αποτέλεσμα. Επανέλαβε 2-3 φορές την εβδομάδα. Μην μείνεις μόνο στην απολέπιση. Ενυδάτωσε εντατικά το δέρμα σου. Όταν το δέρμα διψάει χάνει την ελαστικότητα του, στεγνώνει και οι πόροι σφραγίζουν. 
3+1 tips για super αποτελέσματα ενάντια στην κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος | Ioanna's Notebook
Γάντι λούφα για απολέπιση / Γάντι για μασάζ / Lierac Paris Body – Lift Expert

Βήμα 2ο 

Εφάρμοσε πάντα τα αδυνατιστικά προϊόντα σε καθαρό δέρμα. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να έχει προηγηθεί ένα ντουζ και με το σφουγγάρι να κάνεις λίγο μασάζ έτσι ώστε να απομακρυνθούν ο ιδρώτας, το σμήγμα και υπολείμματα προϊόντος από την προηγούμενη φορά. Οι πόροι θα ανοίξουν και θα επιτρέψουν στο προϊόν να εισχωρήσει σε βάθος. Το γράφουν και πάνω στη συσκευασία στις οδηγίες χρήσης «εφαρμογή σε καθαρό δέρμα» . Με άλλα λόγια σου λέει να κάνεις ντουζ. 

Βήμα 3ο 

«Δεν χρειάζεται μασάζ»… αυτό ξέχασε το. Όλα τα καλλυντικά απορροφούνται καλύτερα όταν εφαρμόζονται με μασάζ. Κι αυτό γιατί θερμαίνετε η περιοχή, τονώνετε η κυκλοφορία του αίματος και μεταφέρονται όλα τα θρεπτικά συστατικά πιο βαθιά μέσα στο δέρμα. Ακόμη κι αν στις οδηγίες λέει πως δεν χρειάζεται μασάζ εσύ προσέφερε αυτή την πολυτέλεια στον εαυτό σου και θα δεις τα αποτελέσματα λίαν συντόμως. Κάνε λίγα λεπτά μασάζ πριν αλλά και κατά την εφαρμογή του προϊόντος. Ιδανικά θα μπορούσες να κάνεις μέσα στο ντουζ μασάζ με ένα σφουγγάρι τύπου λούφα ή με ένα ειδικό γάντι με προεξοχές και μετά το ντους συνέχισε με την εφαρμογή του αδυνατιστικού προϊόντος κάνοντας ξανά τουλάχιστον 5 λεπτά μασάζ. Το ξέρω πως σου φαίνετε χρονοβόρο και κουραστικό αλλά δεν είναι τυχαία το μασάζ αδυνατίσματος η κορυφαία μέθοδος καταπολέμησης του τοπικού πάχους και κυτταρίτιδας. 

Extra tip!

Εφάρμοσε τα προϊόντα αδυνατίσματος 2 φορές την ημέρα ακολουθώντας όλα τα παραπάνω. Δώσε στο προϊόν την δυνατότητα να δουλέψει σωστά με χρήση σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ότι κάνεις και με την κρέμα προσώπου σου δηλαδή, πρωί και βράδυ. 

Μην ξεχνάς…

Να προσέχεις την διατροφή σου και να πίνεις πολύ νερό για να βοηθάς τον οργανισμό σου από μέσα.
→ Ξεκίνα το μασάζ από τους αστραγάλους και ανέβα προς τα πάνω με κυκλικές κινήσεις για να ενεργοποιήσεις την κυκλοφορία του αίματος στο maximum. 
→ Χρησιμοποίησε τα προϊόντα αυτά όλο τον χρόνο ή όσο περισσότερο μπορείς. Τοπικό πάχος και κυτταρίτιδα έχουμε και τον χειμώνα όχι μόνο το καλοκαίρι.
Αν δυσκολεύεσαι να χάσεις πόντους από τα δύσκολα σημεία μην απογοητεύεσαι. Βάλε μικρούς στόχους που να μπορείς να φτάσεις σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Το πιο σημαντικό είναι η υγεία μας και μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με άσκηση επηρεάζει και το σώμα αλλά και την ψυχολογία μας. Ζήτα την βοήθεια ενός ειδικού, δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε όλα μόνοι μας. Πάνω από όλα αγάπησε τον εαυτό σου για αυτό που είναι και ζήσε την κάθε στιγμή. 
3+1 tips για super αποτελέσματα ενάντια στην κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος | Ioanna's Notebook

3 Comments

  1. Χμ ενδιαφέρον το άρθρο σου. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τέτοιου είδους προϊόντα και πάντα αναρωτιόμουν αν θα ήταν αποτελεσματικά. Έχεις κάποιο συγκεκριμένο που θα συνιστούσες ανεπιφύλακτα;

    • Η αλήθεια είναι ότι κατά την διάρκεια του χρόνου, πάντα χρησιμοποιώ. Άλλες φορές πιο συχνά άλλες πάλι όχι. Σε επόμενο άρθρο θα μοιραστούμε τα αγαπημένα μας. Stay tuned!

  2. Πολύ σωστά τα λες αυτά τα βήματα ειναι απαραίτητα για να δουλέψει ενα προϊόν.

Write A Comment