ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΣΑΣ

20.3.19

Tips for travelling with your pet | Ioanna's Notebook #travelling #travel #pet #flyingwithyourpetΗ φίλη μου Ειρήνη - EforEirini - εκτός των άλλων είναι και μαμά του Cisco, ενός απίθανου πανέξυπνου σκύλου. Επιπλέον μένει στη Σουηδία αλλά μας επισκέπτεται πολύ συχνά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ειδική στο θέμα "ταξίδι με κατοικίδιο". Ετσι λοιπόν σκέφτηκα να της ζητήσω να μοιραστεί μαζί μας τις συμβουλές της για εύκολα ταξίδια με το κατοικίδιο μας και είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που αποδέχθηκε την πρόσκληση να την φιλοξενήσω στο Ioanna's Notebook. 

Το ταξίδι με το κατοικίδιο μας δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Βέβαια για να πω τα πράγματα με το όνομά τους, οι δύο-τρεις φορές στην αρχή είναι κάπως άβολες αλλά αν είστε σωστά προετοιμασμένες η διαδικασία θα σας φανεί παιχνίδι. Προσωπικά ταξιδεύω με το σκυλάκι μου τον Cisco (με αεροπλάνο), τρεις φορές το χρόνο. Μετά από αρκετά χρόνια έχουμε καταλήξει να έχω εγώ περισσότερο άγχος από το σκυλάκι μου. 

Tips for travelling with your pet | Ioanna's Notebook #travelling #travel #pet #flyingwithyourpet

Παρακάτω θα βρείτε τα βήματα που ακολούθησα πριν ταξιδέψουμε για πρώτη φορά με το αεροπλάνο:

ΒΗΜΑ 1: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ
Όλοι οι σκύλοι και οι γάτες πρέπει να φέρουν ηλεκτρονικό τσιπ (δεν έχει ελεγχθεί ποτέ ο Cisco για το αν φοράει τσιπ ή όχι, παρόλα αυτά απαιτείται). 
→ Το ζωάκι σας πρέπει να έχει κάνει όλα τα απαιτούμενα εμβόλια, προκειμένου να του επιτραπεί η είσοδος στο αεροσκάφος, καθώς επίσης είναι υποχρεωτικό να φέρει βιβλιάριο υγείας από εξουσιοδοτημένο κτηνίατρο (το βιβλιάριο ελέγχεται σίγουρα, χε-χε).

ΒΗΜΑ 2: ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
 Απαγορεύεται να ταξιδεύουν κατοικίδια μικρότερα των δύο μηνών, που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή είναι ναρκωμένα. 
 Σε ορισμένες χώρες ισχύουν κάποιες επιπλέον συνθήκες υγιεινής. Ελέγξτε το με την πρεσβεία της χώρας που θα επισκεφτείτε και πάντα να επισκέπτεστε την επίσημη σελίδα της αεροπορικής εταιρείας, ώστε να λάβετε πλήρη γνώση των απαγορεύσεων και των όρων που θέτουν (κάθε μία έχει τους δικούς της).
 Στη καμπίνα επιτρέπεται η μεταφορά μικρών κατοικίδιων, το βάρος των οποίων δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 10 κιλά (μαζί με το κλουβί μεταφοράς-crate). Το crate δεν πρέπει να υπερβαίνει σε διαστάσεις αυτές που δίνει κάθε αεροπορική εταιρεία, ώστε να χωράει κάτω από το κάθισμα. Προσοχή ο φορέας θα πρέπει να είναι ειδικός ώστε το ζώο να μπορεί να κινηθεί, να αναπνεύσει, να διατηρήσει την θερμοκρασία του, να του χορηγηθεί νερό ή ότι άλλο χρειαστεί. 
 Τα ζωάκια που ταξιδεύουν σε ξεχωριστό ειδικό χώρο του αεροπλάνου, έχουν βάρος περίπου από 10 έως και 100 κιλά μαζί με το κλουβί. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ να είστε ενήμεροι για τυχόν αλλαγές, ακυρώσεις, καθυστερήσεις της πτήσης καθώς επίσης να δηλώσετε έγκαιρα το κατοικίδιο σας, το οποίο θα συνυπολογιστεί στο κόστος και στο χώρο των αποσκευών. Το πιο σοφό θα ήταν να προγραμματίσετε μία απευθείας πτήση.

Tips for travelling with your pet | Ioanna's Notebook #travelling #travel #pet #flyingwithyourpet


ΒΗΜΑ 3: ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟΥ ΣΑΣ
Η ημέρα του ταξιδιού πλησιάζει. Μαζεύουμε τα απαραίτητα και προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για το ταξίδι. Ο μικρός μας φίλος όμως; τα σκυλιά ή οι γάτες δεν σχεδιάζουν το ταξίδι και δεν κατανοούν την έννοια της προετοιμασίας. Είναι λογικό, επομένως, όταν τοποθετούμε το κατοικίδιο μας ξαφνικά στο ειδικό crate μεταφοράς για το αεροπλάνο (το τρένο/πλοίο), το στρες έρχεται στην επιφάνεια! Το στρες ειδικά στους σκύλους μπορεί να φέρει δυσάρεστα αποτελέσματα, όπως στροφή στομάχου, θερμοπληξία (τους καλοκαιρινούς μήνες), επιθετικότητα. Τι κάνουμε λοιπόν; 
Σύμφωνα με τον εκπαιδευτή Δημήτρη Τομαζίνο (FB, Instagram), πρέπει να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα:   
 Αρκετό καιρό πριν ταξιδέψουμε, είναι καλό να εξοικειωθεί το κατοικίδιό μας με το ειδικό κουτί μεταφοράς, έτσι ώστε να το θεωρήσει δικό του χώρο που μπορεί να ξαπλώσει και να ξεκουραστεί. Μπορείτε να του βάζετε μία-δύο λιχουδιές στο crate του κατοικίδιου για να το ξεγελάσετε.
 Μπορούμε να πάμε κάποιες βόλτες με το αυτοκίνητο βάζοντας το κατοικίδιο μαζί με το ειδικό κουτί μεταφοράς, έτσι ώστε να συνηθίσει τις μετακινήσεις. 
 Την ημέρα του ταξιδιού, καλό θα ήταν μην έχει φάει ή πιει πολύ νερό καθώς σε περίπτωση που υπάρχει έντονο στρες, θα υπάρξει εμετός. 
 Επίσης πριν το ταξίδι καλό είναι να έχουμε πάει έναν ήρεμο περίπατο, έτσι ώστε να έχει πέσει η ενέργεια του σκύλου, αυτό θα βοηθήσει να έχει πιο χαλαρή διάθεση. 

Πάνω από όλα πρέπει να είστε ψύχραιμες, έτσι ώστε να παραμείνει ήρεμο και το ζωάκι σας. Καλό σας ταξίδι!

Σας φιλώ, Ειρήνη!


Tips for travelling with your pet | Ioanna's Notebook #travelling #travel #pet #flyingwithyourpet
You Might Also Like

1 σχόλια

myTaste.gr