ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (DULCE DE LECHE) ΜΕ 2 ΤΡΟΠΟΥΣ

21.3.19

Σπιτική καραμέλα γάλακτος (dulce de leche) με δυο τρόπους εύκολα και γρήγορα και πέντε νόστιμες συνταγές για να την αξιοποιήσετε - Ioanna's Notebook #dessert #recipe #baking #caramel #quickeasyrecipe


Η καραμέλα γάλακτος είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά. Η γεύση της έχει χαραχθεί βαθιά στη μνήμη μου καθώς την έχω συνδέσει με τα παιδικά μου χρόνια και τις βόλτες στο μπακάλικο του χωριού για τα απαραίτητα ψώνια των καλοκαιρινών διακοπών. Βλέπετε παλαιότερα, κάθε μπακάλης που σέβονταν τον εαυτό του, φρόντιζε να κερνά μια καραμέλα γάλακτος τους μικρούς του πελάτες. Πάντα μου άρεσαν, ακόμα και όταν κόλλαγε στα δόντια και χρειάζονταν έξτρα βοήθεια για να ξεκολλήσει. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, που την αγαπώ έως σήμερα και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα αγαπημένα μου υλικά. Μάλιστα αποτελεί τη βάση για τα αγαπημένα μου σοκολατάκια με καραμέλα και θαλασσινό αλάτι αλλά και για το αγαπημένο μου Banoffe (στο τέλος της ανάρτησης θα βρείτε όλα τα αγαπημένα γλυκά που φτιάχνω με καραμέλα γάλακτος).

Σπιτική καραμέλα γάλακτος (dulce de leche) με δυο τρόπους εύκολα και γρήγορα και πέντε νόστιμες συνταγές για να την αξιοποιήσετε - Ioanna's Notebook #dessert #recipe #baking #caramel #quickeasyrecipe

Η καραμέλα γάλακτος είναι επίσης γνωστή και ως Dulce de leche. Μάλιστα πρόκειται για μια συνταγή που έχει της ρίζες στη Λατινική Αμερική και αποτελεί τη βάση για πολλά γλυκά. Στην αυθεντική της συνταγή, το γάλα βράζει αργά στην κατσαρόλα μαζί με ζάχαρη και απαιτεί συνεχές ανακάτεμα για περίπου 2 ώρες μέχρι να εξατμιστεί το νερό του γάλακτος και να καραμελώσει η ζάχαρη. Ακούγεται αποτρεπτικό ... και όχι άδικα. Έτσι λοιπόν σήμερα σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας δύο πολύ εύκολους τρόπους που χρησιμοποιώ για να φτιάξω σπιτική καραμέλα γάλακτος, εύκολα και γρήγορα. Άλλωστε, σκοπός όλων μας είναι να απλοποιήσουμε τη ζωή μας όχι να την κάνουμε δυσκολότερη! 

Ελάτε λοιπόν να φτιάξουμε σπιτική καραμέλα γάλακτος με 2 τρόπους, ο ένας γρηγορότερος από τον άλλον!

 Εκτυπώστε τη συνταγή

DULCE DE LECHE ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

Μαγείρεμα: 10-12 λεπτά 

ΥΛΙΚΑ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζετε το κουτί του ζαχαρούχου χωρίς να το ανοίξετε μέσα στη χύτρα ταχύτητας. Τη γεμίζετε με νερό ώστε να καλύπτει το κουτί και σφραγίζετε τη χύτρα.

2. Από τη στιγμή που θα σηκωθεί η βαλβίδα χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 10-12 λεπτά ακριβώς. Η καραμέλα γάλακτος είναι έτοιμη. Βγάζετε το κουτί προσεκτικά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς πριν τη χρησιμοποιήσετε ή την αποθηκεύσετε.

3. Διατηρείτε τα κλειστά κουτιά στο ντουλάπι σας για όσο θέλετε (έως και 1 χρόνο). Όταν ανοίξετε το κουτί, διατηρήστε την καραμέλα στο ψυγείο.

Σημ.
* Προσοχή! Δεν ανοίγετε το κουτί μέχρι να κρυώσει εντελώς.
* Αφού θα μπείτε στον κόπο, ετοιμάστε 5-6 κουτιά ή όσα χωρά η χύτρα σας και αποθηκεύστε τα στο ντουλάπι σας. Έτσι θα έχετε έτοιμη καραμέλα γάλακτος ανά πάσα στιγμή.

DULCE DE LECHE ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΜΑΤΑ

Μαγείρεμα: 5 λεπτά 

ΥΛΙΚΑ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζεται το ζαχαρούχο σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμμάτων. Ψήνετε το ζαχαρούχο για 5 λεπτά στη δυνατή ένταση. Η μαρμελάδα γάλακτος είναι έτοιμη!

Σημ.
Μπορείτε να φτιάξετε και σοκολατένια καραμέλα γάλακτος, προσθέτοντας από την αρχή στο γάλα 3 κ.σ. σκόνη κακάο.

Καλή απόλαυση!

Τώρα που έχετε έτοιμη καραμέλα γάλακτος στο ντουλάπι σας, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αυτές τις συνταγές.


 


2-Ingredient Caramel Ice Cream Recipe - Ioanna's Notebook

Chocolate Mousse Caramel Pie: One of the easiest, most impressive desserts ever with only FOUR ingredients and three layers of decadent lusciousness | Ioanna's Notebook

Σπιτική καραμέλα γάλακτος (dulce de leche) με δυο τρόπους εύκολα και γρήγορα και πέντε νόστιμες συνταγές για να την αξιοποιήσετε - Ioanna's Notebook #dessert #recipe #baking #caramel #quickeasyrecipeYou Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr