ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΟΥ ΔΙΨΑΕΙ; ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΟ ΑΜΕΣΑ

29.1.19

Αφυδατωμένο δέρμα: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να το θεραπεύσεις αλλά και να το προλάβεις | Ioanna's Notebook


Πόσο μοιάζουν το ξηρό με το αφυδατωμένο δέρμα; Με μία πρώτη ματιά θα απαντούσαμε «πολύ», όμως σίγουρα μιλάμε για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Οπότε είτε είσαι ξηρή είτε λιπαρή αυτό το θέμα σίγουρα σε αφορά αφού όλοι οι τύποι επιδερμίδας κινδυνεύουν σχεδόν το ίδιο να αφυδατωθούν. Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν πως το ξηρό δέρμα είναι μία (σχεδόν) μόνιμη κατάσταση που συνήθως είναι θέμα οργανισμού και ποιότητας δέρματος, ενώ το αφυδατωμένο δέρμα είναι μία κατάσταση που παθαίνει το δέρμα μας και οφείλετε σε κυρίως εξωγενείς παράγοντες, διαρκεί για πολύ μικρότερη χρονική περίοδο και αντιμετωπίζεται εύκολα με τα κατάλληλα προϊόντα και έξυπνα tips.
Για να δεις αν έχεις κι εσύ αφυδατωμένο δέρμα αρκεί να κάνεις μία απλή παρατήρηση στο πρόσωπο αλλά και το σώμα σου. 

Αναγνώρισε τα σημάδια: 
1. Μεγάλη ευαισθησία στο δέρμα και δυσκολία να ανταπεξέλθει σε εξωτερικές επιθέσεις όπως το έντονο κρύο, ο καυτός ήλιος, η υπερβολική χρήση νερού,τα βαριά καθαριστικά κτλ. 
2. Θαμπό δέρμα, χωρίς λάμψη και ζωντάνια, με εμφανή τα σημάδια της κούρασης και της ηλικίας όπως είναι το ζαρωμένο δέρμα με έντονες πτυχώσεις. 
3. Έντονη φαγούρα και αίσθημα τραβήγματος. Το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του, τεντώνεται και προκαλεί φαγούρα (πολλές φορές πολύ έντονη) στην προσπάθεια του να ανταπεξέλθει, ενώ όταν το ξύνουμε αφήνει άσπρες γραμμές σαν νυχιές. 
4. Άσπρες μικρές φολίδες, δέρμα που ξεφλουδίζει έστω και ελαφρώς και γενικά «ασπρίζει» σε μεγάλη επιφάνεια. 
5. Αίσθηση ξηρότητας, σπασίματα στην επιφάνεια της επιδερμίδας που αν δεν αντιμετωπιστούν καταλήγουν σε βαθιά ανοίγματα ή σχισίματα που βγάζουν ακόμη και αίμα. Πολύ συχνά καταλήγουν σε βαθιές ραγάδες όπως για παράδειγμα στις φτέρνες των ποδιών μας. 

Ήρθε η ώρα λοιπόν να εξετάσεις προσεκτικά όχι μόνο το πρόσωπο σου αλλά κάθε σημείο του σώματός σου. Η αφυδάτωση δεν κάνει διακρίσεις, υπάρχει και σε σημεία που δεν τα πολύ βλέπεις, εκεί κάτω από τα χοντρά χειμωνιάτικα ρούχα. Αν λοιπόν δεις κάποιο από τα παραπάνω σημάδια, τότε ήρθε η ώρα να δράσεις ανάλογα. Διάβασε το σχετικό άρθρο μου για το τι να προσέξεις αλλά και ποιές συνήθειες πρέπει να αλλάξεις για να προστατευτείς από την αφυδάτωση τώρα τον χειμώνα. 

Θυμήσου!
Ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα θα σε ανταμείψει σε βάθος χρόνου ενάντια στην γήρανση. 
Τα φυσικά έλαια που βγάζει το δέρμα μας είναι εξίσου απαραίτητα για να συγκρατηθεί η υγρασία στην επιφάνεια του δέρματος. Μην τα καταπολεμάς σαν να είναι εχθρός σου. 

Θα χαρώ να μου γράψεις στα σχόλια αν αφυδατώνεται και το δικό σου δέρμα και πως το αντιμετωπίζεις. Επίσης γράψε μου ιδέες για το τι θα ήθελες να διαβάσεις στα επόμενα post εδώ στην beauty στήλη μας.

Αφυδατωμένο δέρμα: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να το θεραπεύσεις αλλά και να το προλάβεις | Ioanna's Notebook


Πολλά φιλιά 

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr