Η νέα χρονιά μας καλωσόρισε με τσουχτερό κρύο και χιόνια σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Ακόμη και αν στην πόλη σας δεν χιόνισε (ακόμα) η θερμοκρασία έπεσε κατακόρυφα με επιπτώσεις παντού γύρω μας αλλά και πάνω μας. Ιδιαίτερα αν έχουμε ευαίσθητη επιδερμίδα βλέπουμε αμέσως τις αλλαγές στο πρόσωπο, στα χέρια και σε όλο το σώμα. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς όμως γιατί μπορείς να προλάβεις τα σημάδια του κρύου χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Ακολούθησε τα παρακάτω tips και αντιμετώπισε τα ακραία καιρικά φαινόμενα πανεύκολα.

Tip No 1 | Πες ΟΧΙ στο ζεστό νερό

Όσο κι αν απολαμβάνεις τον χειμώνα το καυτό ντουζ ή το πλύσιμο των χεριών με ζεστό νερό είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις για την επιδερμίδα σου. Το ζεστό νερό αφαιρεί όλα τα λιπαρά στοιχεία που υπάρχουν στην επιφάνεια του δέρματος μας και το αφήνει «γυμνό» και εκτεθειμένο στον κρύο αέρα, έτοιμο να αφυδατωθεί με την πρώτη ευκαιρία. Το ίδιο ισχύει και για τα αφρόλουτρα και σαπούνια που χρησιμοποιούμε. Ένα αφρόλουτρο που το καλοκαίρι μας ταιριάζει απόλυτα, τον χειμώνα μπορεί να μην είναι τόσο ενυδατικό και αυτό γιατί οι ανάγκες του δέρματος μας αλλάζουν από εποχή σε εποχή. Επέλεξε χλιαρό νερό για το πλύσιμο των χεριών (ούτε το κρύο νερό βοηθά) και ελαφρώς ζεστό για το ντουζ. Διάλεξε αφρόλουτρα και σαπούνια που είναι πλούσια σε ενυδατικά συστατικά και θα θρέψουν τα δέρμα σου.
Babe it's cold outside - How to protect your skin from cold weather: Sharing some easy skin tips for maximum protection during winter | Kooklitsa for Ioanna's Notebook

Tip No 2  | Εστίασε στην ενυδάτωση

Είτε έχεις ξηρό, είτε έχεις λιπαρό δέρμα τον χειμώνα λόγω του κρύου τα πράγματα αλλάζουν. Το πιο σημαντικό είναι να παρατηρούμε τις αλλαγές που γίνονται στο δέρμα μας και να του δίνουμε αυτό που χρειάζεται. Αν λοιπόν παρόλο που φοράς την αγαπημένη σου κρέμα το δέρμα σου το νιώθεις πιο στεγνό ή να τραβάει λίγο παραπάνω τότε ήρθε η ώρα να αλλάξεις κρέμα και να χρησιμοποιήσεις μία πιο ενισχυμένη. Μία άλλη λύση είναι να βάλεις μεγαλύτερη ποσότητα ή να την ενισχύσεις με ένα άλλο προϊόν όπως ένα ενυδατικό serum (πριν την κρέμα) ή ένα λάδι θρέψης (μετά την βραδινή κρέμα). Οι ενυδατικές μάσκες κάνουν θαύματα και θα έπρεπε να έχουν την τιμητική τους τον χειμώνα και όχι άδικα. Μην ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό. Ενυδατώνει από μέσα τον οργανισμό και βοηθά όσο τίποτα άλλο.
Babe it's cold outside - How to protect your skin from cold weather: Sharing some easy skin tips for maximum protection during winter | Kooklitsa for Ioanna's Notebook

Tip No 3  | Αξεσουάρ σε δράση

Τώρα είναι η στιγμή να βγουν γάντια και κασκόλ από τις ντουλάπες. Το πρόσωπο και τα χέρια συνήθως μένουν ακάλυπτα τον χειμώνα γι΄ αυτό και είναι τα σημεία που συνήθως αντιμετωπίζουν συχνότερα θέματα αφυδάτωσης. Τις μέρες που η θερμοκρασία έχει πέσει πολύ και ο αέρας θερίζει στο πέρασμα του επιστράτευσε τις στιλιστικές σου ικανότητες και «ντύσε» χέρια και πρόσωπο όταν βρίσκεσαι σε εξωτερικούς χώρους . Το στυλ σου θα απογειωθεί και το δέρμα σου θα σε ευγνωμονεί.
Μην ξεχνάς πως …
✔ Τα χείλη και τα χέρια μας χρειάζονται και αυτά προστασία γι΄ αυτό να έχεις πάντα στην τσάντα σου ένα lip balm και μία κρέμα χεριών για να τα ανανεώνεις συχνά. 
✔ Η υψηλή θέρμανση στους εσωτερικούς χώρους μπορεί να προκαλέσουν τα ίδια προβλήματα με το κρύο. Άρα έχουμε άλλον ένα λόγω να φροντίζουμε περισσότερο το δέρμα μας τον χειμώνα.
✔ Κάνε όλα τα παραπάνω εις διπλούν αν βρεθείς σε ακραία καιρικά φαινόμενα ή πας εκδρομή στα χιόνια.

Babe it's cold outside - How to protect your skin from cold weather: Sharing some easy skin tips for maximum protection during winter | Kooklitsa for Ioanna's Notebook

 

Write A Comment