Αυτό το καλοκαίρι ήταν πολύ ξέγνοιαστο και ξεκούραστο. Ίσως έχει να κάνει με το γεγονός ότι επιτέλους τα παιδιά μου είναι σε ηλικίες που μπορούν να αυτονομηθούν κάπως και μπορούν να κάνουν κάποια πράγματα μόνα τους. Ίσως βέβαια να έχει να κάνει και με το γεγονός ότι η δόλια η μάνα (εγώ δηλαδή!) στέρεψε από αντοχές και ενέργεια και αναζητά μια μικρή γωνίτσα για ξεκούραση και ηρεμία.

Όπως έχω ξαναπεί το πόσο ξέγνοιαστο είναι κάθε καλοκαίρι μου εγώ τα μετράω με το πόσα βιβλία διάβασα και φέτος διάβασα αρκετά. Μερικά τα έχω ήδη μοιραστεί μαζί σας άλλα θα τα μοιραστώ εντός των επόμενων ημερών. Ένα από τα βιβλία που διάβασα και αγάπησα αυτό το καλοκαίρι ήταν το «Μυρωδιά από σανίδι» του Κώστα Κρομμύδα από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Ο νεαρός Νικόλας μέσα από μια σειρά επεισοδιακών γεγονότων γνωρίζει τη Λυδία. Πρωταγωνιστούν σε παραστάσεις που γράφουν ιστορία στο ελληνικό θέατρο. Αγαπούν, μισούν, πονάνε, πληγώνονται παραμένοντας δέσμιοι ενός έρωτα γεννημένου στα καμαρίνια, τρεφόμενου από τη μυρωδιά του θεάτρου, από τη μυρωδιά του θεατρικού σανιδιού.
Στην Αθήνα του ’40, ένας έρωτας γεννιέται στο σανίδι, όταν η Δωδέκατη Nύχτα ενώνει τον Νικόλα και τη Λυδία στη σκηνή και τη ζωή. Ένας έρωτας που θα κρατήσει δεκαετίες, κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά και με πτυχές που μένουν κρυφές, μέχρι τη μέρα που ο Νικόλας αποφασίζει να αποκαλύψει στη Μάρω τα κρυμμένα μυστικά. 
Μια ζωή σαν θέατρο, γεμάτη ένταση, πάθος και δημιουργία, συνδέει τους δύο πρωταγωνιστές μέχρι την τελική αυλαία. Μια ζωή όπου «Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή. Κι όλοι οι άντρες κι οι γυναίκες είν’ απλώς ηθοποιοί». Μια ζωή γεμάτη μυρωδιά από σανίδι. 

Book Club: "Μυρωδιά από σανίδι" του Κώστα Κρομμύδα, ένα βιβλίο που αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα. | Ioanna's Notebook

Νικόλας και Λυδία… Ένας παράφορος έρωτας, μια ξεχωριστή ιστορία αγάπης γεμάτη ένταση που πορεύεται ανάμεσα σε εντάσεις αλλά με κοινό παρονομαστή την αγάπη τους για το θέατρο, για το σανίδι. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ξεδιπλώνεται η ζωή τους, οι χαρές, οι πικρές και οι απώλειες τους. Κάθε χαρακτήρας του βιβλίου ξεχωριστός, μας δίνει μαθήματα ζωής και ανθρωπιάς γιατί μόνο «αν αφήσουμε στην άκρη τον εγωισμό μας, τις ανασφάλειες μας και τις αδυναμίες μας, θα γνωρίσουμε την πραγματική ευτυχία!».

Μια ιστορία αγάπης εμπνευσμένη από τους αξέχαστους έρωτες του θεάτρου και της μεγάλης οθόνης. Ένα βιβλίο που αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα. Μια εξαιρετικά καλογραμμένη πλοκή, όπου τα αληθινά γεγονότα και η μυθοπλασία συνδυάζονται τόσο έντεχνα που εύλογα αναρωτιέσαι που ακριβώς σταματά η αλήθεια και που ξεκινά ο μύθος. Άραγε τα πρόσωπα αυτά είναι υπαρκτά και αν ναι, ποια να είναι; Προσωπικά κάπου πάει το μυαλό μου αλλά καλύτερα να διαβάσετε το βιβλίο.

Το βιβλίο «Μυρωδιά από σανίδι» του Κώστα Κρομμύδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και μπορείτε να το βρείτε στα βιβλιοπωλεία αλλά και στο e-shop των Εκδόσεων Διόπτρα.

*PR Sample

Book Club: "Μυρωδιά από σανίδι" του Κώστα Κρομμύδα, ένα βιβλίο που αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα. | Ioanna's Notebook

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

Write A Comment