BOOK CLUB: ΤΑΡΑΓΜΕΝΑ ΝΕΡΑ - ΧΡΥΣΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

29.7.18

Book Club - Book Review: "Ταραγμένα Νερά" της Χρύσας Σπυροπούλου, ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα βυθισμένο στην ομίχλη των ατμοσφαιρικών τοπίων της Βόρειας Ελλάδας | Ioanna's NotebookΞεκινώντας κανείς να διαβάζει το τελευταίο μυθιστόρημα της Χρύσας Σπυροπούλου «Ταραγμένα νερά» έχει την αίσθηση ότι πρόκειται για έναν λαβύρινθο ηρώων και γεγονότων τα οποία εναλλάσσονται με γρήγορους ρυθμούς που μόλις νομίσεις ότι έχεις βγάλει μια άκρη ξεπετάγονται αλλά ερωτήματα ακόμη πιο συναρπαστικά. Ένα καλογραμμένο βιβλίο, το οποίο διαβάζεται απνευστί καθώς η αγωνία για την έκβαση της υπόθεσης σταδιακά κορυφώνεται. 

Όλα ξεκινούν στη λίμνη της Δοϊράνης και το ομώνυμο χωριό αλλά η δράση δεν μένει εκεί καθώς επεκτείνεται σε πολλές περιοχές του Κιλκίς αλλά και στις Σέρρες, στη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, στη Σόφια, στην Κωνσταντινούπολη, στην Ουκρανία. Οι περιγραφές είναι τόσο λεπτομερείς που κλείνοντας τα μάτια, μπορείς να μεταφερθείς εκεί ακόμη και αν δεν έχεις επισκεφθεί ποτέ αυτά τα μέρη. Όλη η Βόρεια Ελλάδα σε ένα ατμοσφαιρικό αστυνομικό μυθιστόρημα. Οι ήρωες έχουν σκιαγραφηθεί με τόση λεπτομέρεια που είναι σαν να τους έχεις μπροστά σου σε φωτογραφία. 

Ένα μυθιστόρημα απολαυστικό, γεμάτο δράση και αγωνία το οποίο αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο τους χαρακτήρες των ηρώων αλλά και τα μέρη στα οποία διαδραματίζεται. Ολοκληρώνοντας το βιβλίο εύλογα σου γεννάται η απορία «Μήπως να γίνει ταινία;» 

Η βοηθός του Αλέκου Ηλιού, του αστυνόµου που ανέλαβε την έρευνα για τον εντοπισµό της Σάρας, σηµείωνε όσα θεωρούσε ενδιαφέροντα από αυτά που άκουγε. Ο Ηλιού τούς ρωτούσε διακριτικά πού βρισκόταν ο καθένας την ώρα της εξαφάνισης της γυναίκας. Ακούστηκαν έντονες διαµαρτυρίες από όλους. «Αυτό µας έλειπε, να θεωρούµαστε ύποπτοι!» είπαν µε µια φωνή.
«Επιτέλους, κάτι συνέβη και ταράχτηκαν τα ήσυχα νερά της λίµνης µας! Τι πλήξη να συναντάς πάντα τους ίδιους τύπους σ’ αυτό το ξενοδοχείο! Έχουµε να λύσουµε ένα µυστήριο. ∆εν λέω… λυπάµαι γι’ αυτό που συνέβη. Κρίµα στην κοπέλα! Την έβλεπα κάθε χρόνο εδώ. Έξυπνη και αινιγµατική θα έλεγα ότι ήταν» ακούστηκε να λέει µια κυρία από τις ενοίκους. Κανείς δεν της έδωσε σηµασία.

Η Σάρα, συγγραφέας και σεναριογράφος, κάνει διακοπές µαζί µε τον φίλο της στο ξενοδοχείο «Το µαργαριτάρι της λίµνης», στην όχθη της λίµνης ∆οϊράνης. Ώσπου χάνονται τα ίχνη της όταν πηγαίνει να κολυµπήσει στα ανοιχτά.
Ο αστυνόµος Ηλιού και η βοηθός του, η υπαστυνόµος Γεωργίου, που βρίσκονται εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη για λόγους υπηρεσιακούς, αναλαµβάνουν την υπόθεση. Ηθεληµένη εξαφάνιση; Ατύχηµα; Ή εγκληµατική ενέργεια; Οι δύο θάνατοι που ακολουθούν περιπλέκουν ακόµα περισσότερο τα πράγµατα και οι υποψίες στρέφονται σε συγκεκριµένα πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος της Σάρας. Όµως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, και τα σκοτεινά κίνητρα των πρωταγωνιστών έχουν βαθιές ρίζες…

Ένα απολαυστικό µυθιστόρηµα βυθισµένο στην οµίχλη των ατµοσφαιρικών τοπίων της Βόρειας Ελλάδας. 

Το βιβλίο της Χρύσας Σπυροπούλου "Ταραγμένα νερά" κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείτε να το βρείτε στο e-shop των Εκδόσεων Μεταίχμιο και σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Book Club - Book Review: "Ταραγμένα Νερά" της Χρύσας Σπυροπούλου, ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα βυθισμένο στην ομίχλη των ατμοσφαιρικών τοπίων της Βόρειας Ελλάδας | Ioanna's Notebook

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr