Τι το καλύτερο, να γυρίζεις σπίτι μετά την Ανάσταση και να σε περιμένει ένα πιάτο αχνιστή σουπίτσα. Η μαγειρίτσα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Πασχαλινού εορταστικού τραπεζιού παρόλο που σαν φαγητό είναι λιγάκι “περίεργο” για τους δύσκολους ουρανίσκους. Ξέρω πολλούς ανθρώπους που το αποφεύγουν χωρίς να το έχουν δοκιμάσει ποτέ. Επειδή όλο και κάποιον θα σας θυμίζει η ανωτέρο περιγραφή, δοκιμάστε φέτος να τους ετοιμάσετε μαγειρίτσα με μανιτάρια. Είναι το ίδιο νόστιμη με την παραδοσιακή και απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο. 

Μαγειρίτσα με μανιτάρια

6 άτομα
Προετοιμασία:
10 λεπτά – Ψήσιμο: 35 λεπτά

Υλικά

  • 700 γραμ. διάφορα μανιτάρια (λευκά, πλευρώτους, portobello)
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. ρύζι για σούπα (γλασέ ή καρολίνα)
  • 5 φρέσκα φύλλα μαρουλιού
  • 200 γραμ. αντίδια
  • 1/4 φλ. άνηθο
  • 2 αυγά (χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους)
  • χυμό από 1 1/2 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια ή τα σκουπίζουμε καλά με ένα βρεγμένο πανί. Όσα είναι μεγάλα τα κόβουμε σε κομμάτια.
  2. Πλένουμε καλά τα αντίδια και τα φύλλα μαρουλιού και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σωτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Δυναμώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά της κατσαρόλας.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φύλλα μαρουλιού και τα αντίδια. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν τα χορταρικά. Προσθέτουμε 2-3 φλ. νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σούπα μας να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου.
  5. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε στο μίξερ πρώτα τα ασπάδια με λίγο αλάτι και μόλις έχουμε μια αφράτη κρέμα, προσθέτουμε σιγά σιγά έναν-έναν τους κρόκους. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λεμόνι σιγά σιγά και 2-3 κουτάλες από την σούπα. Τέλος ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σερβίρετε ζεστή.

Σημ.:

Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα, καλύτερα να την αυγοκόψετε λίγο πριν την σερβίρετε.

Author

"Ioanna's Notebook" is a Greek Lifestyle blog focused primarily on Style, Beauty, Food, and Travel. Style and beauty advice posts are published daily along with some favorite product picks, travel diaries and life updates!

1 Comment

  1. Υπέροχη ιδέα για όσους δεν μπορούν τις μυρωδιές των εντοσθίων αλλά και για όσους έχουν επιλέξει να μην τρώνε κρέας. Που βέβαια η υφή τους μοιάζει φουλ με κρέας να τα λέμε και αυτά.

Write A Comment